Mivel a keddi tűzvész nem okozott komolyabb károkat a kassai adóhivatal épületében, ezért hétfőtől (március 5.) újra megnyitja kapuit az ügyfelek előtt – tájékoztatott a Pénzügyi Hatóság szóvivője, Ivana Sokanová.

 

A Szlovák Vasutak – az épület tulajdonosa – hivatalos álláspontja és a szakértőkkel folytatott tanácskozás után a Pénzügyi Hatóság úgy döntött, hogy hétfőtől újra engedélyt ad az adóhivatal teljes körű működésére. Az ügyfeleknek újra lehetőségük lesz az adóügyeik elintézésére a hivatali órák keretén belül“ – mondta Skokanová.

 

A keddi tűzvész során az épület tetőszerkezete gyulladt ki, ám azokban a helyiségekben, amelyekben az adóhivatal működik, nem okozott károkat. Mivel a hatemeletes épület tetőszerkezetet kapott lángra az adóhivatal pedig a földszinti, az első- és második emeleti helyiségeket bérli a Szlovák Vasutaktól, ezért a tűz egyetlen helyiséget sem károsította meg.

 

 hirdetes_300x300  

Az adóhivatal dokumentációja épségben maradt, hiszen azokat az alagsorban őrzik. Emellett minden adóbevallást beszkennelnek, így azok elektronikusan is el vannak mentve. A dokumentumok adatait pedig a Pénzügyi Hatóság információs rendszereiben őrzik“ – mondta Skokanová.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Lángol az adóhivatal épülete Kassa történelmi központjában – videó

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!