Idén újra berobog a népszokásokat felelevenítő májusköszöntő fesztivál Dunaszerdahelyre, mely fiatalos lendülettel igazi hagyományőrző felvidéki miliőt teremt. A gasztrosarokban csallóközi falatok és tündérkerti borok széles kínálatával csalogatják majd a vendégeket.  

 

A fesztivál fellépői mind Felvidék gyöngyszemei. Csodálatos énekhangjukkal, bámulatos tánctudásukkal, csodás produkcióikkal szórakoztatják majd a nagyérdeműt. A kézműves sarokban helyi kézművesek eredeti kézműves munkái vásárolhatóak. Bőséges programkínálat minden korosztálynak 2018. május 8-án a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya mellett működő Ifjúsági Tanács szervezésében sorra kerülő V. Magyar Majálison. A jelszó nem más, mint „Ünnepeljen magyar a magyarral!”.

 

 

 hirdetes_810x300  

A Csemadok Ifjúsági Tanácsa 2017-ben alakult. Céljuk fiatalon a fiatalokért, a kultúráért tevékenykedni, s aktívan tenni azért, hogy Szlovákiában is büszkén maradhasson mindenki magyar. Első nagy vállalkozásuk a 2009 és 2012 között rendezett Magyar Majális újraszervezése.

 

A szervezők várják minden olyan fiatal jelentkezését, aki szeretne szórakozva egy jó csapatban tenni a kultúra megmaradásáért. Jelentkezni Sárik Évánál ([email protected]) és Sátor Veronikánál ([email protected]) lehet.

 

 

Laky Erzsébet

Nyitókép: 17.kerulet.ittlakunk.hu/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!