Bővülnek a kerékpárutak a Szlovákia és Magyarország közti együttműködése eredményeként.

 

Győr-Moson-Sopron megye, Nagyszombat megye, valamint Komárom-Esztergom megye önkormányzatai új kerékpárút megépítését jelentették be 2,75 millió euró értékben. A „SacraVelo Dunamenti kerékpáros zarándok hálózat“ projekt költségvetésének 85 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza. A részben szakrális, részben turisztikai jellegű közös projektbe Szil község (HU) és Bacsfa község (SK) is bekapcsolódik.

 

 

 hirdetes_300x300  

A kezdeményezés négy régiót és két szomszédos országot köt össze. Célja a Duna mentén levő természeti, kulturális értékek bemutatása zarándokút formájában, a kerékpárosok komfortját és biztonságát is szolgálva. Berényi József (MKP) Nagyszombat megye alelnöke kiemelte, hogy a projekt a két ország további együttműködését is elősegíti, miközben a kultúrára, az öko-turizmusra és a sportra is összpontosít.

 

Az összköltségvetésből a magyar partnereknek 1,17 millió euró, míg a szlovák feleknek 1,58 millió euró áll rendelkezésükre. Szlovákiai oldalon az összeget új kerékpárutak építésére, azok megjelölésére, valamint egy kerékpáros centrum felépítésére fordítják. A szlovákiai felekhez Pozsony Megye Önkormányzata is csatlakozik.

 

A még 2009-ben megfogalmazott közös program keretében így a régió kerékpárút-hálózatának hossza a program befejezésével elérheti a 900 kilométert.

 

Körkép.sk/gyorplusz.hu/trnava-vuc.sk/firtl.sopron.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!