Rimaszombatban a rossz idő ellenére is sokan vettek részt az 1848-as márciusi események megünneplésében. Az ünnepi köszöntőt Szászi Zoltán költő mondta, versek is elhangzottak, majd a résztvevők elhelyezték a koszorúikat a Tompa-téren levő Petöfi szobornál.

 

Az esemény kapcsán említést érdemel, hogy a Műemlékvédelmi Hivatal érvényben levő határozata szerint a Petőfi szobrot át kell helyezni a térről máshová a városban, így meglehet, hogy a Petőfi szobrot utoljára koszorúzták a Rimaszombatiak a Tompa téren.

 

  hirdetes_300x300   

 

Az ünneplés ezután a Városi Művelődési Központban folytatódott. A rendezvény házigazdája Cerovszki Gyula a Csemadok Területi Választmánya elnöke volt, a műsor rendezésében Zsélyi Katalin és Páko Mária jeleskedtek.

 

 

A megfigyelők örömmel nyugtázhatták, hogy sokan jöttek el, és nagyon sokan voltak a fiatalok.

 

A Medvesalján hagyományosan Vecseklőn a Petőfi szobornál zajlott a koszorúzás és az ünneplés. Az ünnepi beszédet a szitáló esőben Kovács Tibor polgármester mondta el.

 

 

A kultúrházban ünnepi műsort adtak a helyi és a szomszédos községek kultúr-csoportjai, és a legkisebbek. Említésre méltó a magas részvétel és a szervezés magas színvonala.

 

 

Mede Géza

Képek  a szerző

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!