Tavaszköszöntő, zenés vígjáték és egy előadássorozat első állomása – ez várja a héten a Rimaszombati járás kultúrakedvelőit. Íme a részletek:

 

Március 19-én, hétfőn, 19:00 órai kezdettel Tornalján a Kultúrházban:

 

Az Incognito Event Organization &Production szervezésében március 19-én, hétfőn 19.00 órától Harsányi Gábor Szerelmes komédiások avagy Miss Arizona című zenés vígjáték kerül bemutatásra Heller Tamás, Gregor Bernadett/Plásztán Anett, Cseke Katinka, Csengeri Attila, Sáfár Anikó és Szarvas Attila /Czakó Ádám szereplésével Harsányi Gábor rendezésében.

 

 hirdetes_400x285  

A komédiások féltékenyek és szerelmesek. Szenvedélyesen vágynak egymásra és egy saját színházra. Vajon valóra válnak, beteljesülnek a vágyak? Álmuk, hogy egy saját otthonuk legyen, egy igazi színház. És benne a csoda, Miss Arizona….

 

Jegyek elővételben 15 eurós áron kaphatók a tornaljai és a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban illetve a www.kultura.tornala.eu címen.

 

 

Március 20-án, kedden, 18:00 órai kezdettel Rimaszombatban a Városi Művelődési központ Nagytermében – Tavaszköszöntő koncert.

 

A 38. Zenei Tavasz Rimaszombatban március 20-án, kedden 18:00 órakor kezdődik Peter Michalica szlovák hegedű virtuóz koncertjével. Koncertet adnak továbbá Hiroaki Goto japán hegedűművész és Michaela Popik Kusteková énekesnő. Zongorán kísér: Viera Bartosová.

 

Jegyeket elővételben a kultúrházban lehet megvenni.

 

 

Március 23-án, pénteken, 17:30 órától Rimaszombatban, a Csillagházban

 

Pósa Lajos Társaság Légy Lámpás címmel előadássorozatot indít, az első évad első előadására március 23-án, pénteken 17.30 órától kerül sor a Csillagház előadótermében (Daxner u. 36.).

 

Pósa bácsi azt üzente… címmel Kun Miklós Jenő Pósa-kutató tart előadást. Közreműködnek Góbis Réka és Kováčik Valéria, a Tompa Mihály Református Gimnázium növendékei. 

 

A tartalomból: Tompa Mihály Az Én Újságomban/ Adalékok a Tompa-bibliográfiához; Megemlékezés Lévay Józsefről és Tompa Mihályról; Látogatás Az Én Újságom szerkesztőségében: „Zsarnoki önkény” – Pósa Lajos esete egynémely kézirattal; Néni vagy bácsi(k)? – „A szerkesztő bácsi postája”

 

 

Összeállította:  Mede Géza

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!