Az influenzajárvány némileg csökkentette a létszámot, de még így is körülbelül 60-an vettek részt a Csemadok Csilizpatasi Alapszervezetének évzáróján. A jó hangulat most is adott volt, hiszen a vezetőség attraktív programokkal szórakoztatta a tagságot.

 

Darnai Bálint a csemadokosok fiatal generációjához tartozik, aki a hagyományok ápolása mellett nagy hangsúlyt fektet az újításokra is. A visszajelzések őt igazolják, hiszen Csilizpatas az utóbbi években több olyan rendezvény otthona volt, mely a maga nemében egyedinek, úttörőnek számított.

 

Emlékezzünk csak vissza a nagy sikert arató légi parádékra, beszélgetős estekre, melyeket mind a csilizpatasi csemadokosok szerveztek meg.

 

 hirdetes_300x300  

Juniális és helikopterezés Csilizpatason – Képek

 

Ennek fényében már nem is meglepő, hogy Csilizpatason a Csemadok évzárója is rendhagyó volt. Idén a Csemadok Területi Választmányának küldöttein, Varga Lászlón és Lázok Attila titkáron kívül vendégként részt vett az évzárón Sklut Tibor és Skobrák Attila is.

 

Az évzáró hivatalos részében az elnökség beszámolt a tagságnak a 2017-es év eredményeiről, majd bepillantást engedett az idei év előkészületeibe.

 

Gundel Takács Gábor Csilizpatason – Életem két visszatérő kérdése: Ki az igazgató úr, és hova esnek a játékosok

 

Darnai Bálint a jelenlévőknek és portálunknak elárulta, hogy tervekből van bőven, és anyagi lehetőségeik keretein belül a jövőben is folytatják áldozatos munkájukat.

 

Annyit már most elárult, hogy a nem is olyan távoli jövőben, április 14-én Csilizpatasra látogat a Ambrus Attila, vagyis a „Viszkis”. A beszélgetős est keretében többek között arról faggatják majd őt a csilizköziek, hogy milyen volt a gyerekkora, hogyan került Magyarországra, és hogy miért rabolta ki a bankokat, majd hogy miként tudott talpra állni.

 

Ezen kívül, a helyi alapiskola és óvoda bevonásával a Mátyás-emlékév keretében meghirdettek egy rajzpályázatot is, melyet a tervek szerint advent környékén fognak kiértékelni.

 

Összefogásból jeles – Így ünnepeltek Advent harmadik vasárnapján Csilizpatason

 

Az évzáró hivatalos részének befejezte után aztán a vendégeké volt a főszerep.

 

Sklut Tibor egy interaktív önvédelmi bemutatóval érkezett, melybe a jelenlévőket is bekapcsolta, önvédelmi fogásokat mutatott be az önkéntesekkel.

 

Ezután a kaposvári Kométa húsfeldolgozó üzem filmvetítéssel egybekötött gyár- és termékbemutatót tartott Skobrák Attila jóvoltából, amit termékkóstoló követett.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: A Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának facebook-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!