Az 500 szavazásra jogosult kétyi lakos közül 290-en vettek részt a helyi népszavazáson, melynek célja a polgármester, Molnár Péter leváltása volt.

 

Az április 21-én reggel 7 és este 10 óra között zajló referendum magas, 58 százalékos választási részvétel mellett zajlott, ami jóval meghaladta a törvényileg előírt 50 százalék + 1 főt.

 

A 22.50-kor nyilvánosságra hozott eredmény a következő:

 

 hirdetes_300x300  

290-ből 289 érvényes szavazat került leadásra. 280-an a polgármester visszahívása mellett, 9-en ellene szavaztak.

 

290-ből 289 érvényes szavazat került leadásra. Kép: Facebook

 

Molnárt így saját faluja „zavarta el“ a község éléről.

 

A helyiek az eredmény kihirdetése után még egy rögtönzött tüzijátékot is tartottak.

 

A tettei miatt Kárpát-medence szerte „híressé“ vált polgármester karrierje ezzel vélhetően még nem ér véget. Három napon belül le kell adnia hivatalát, majd minden bizonnyal felelnie is kell majd tetteiért, melyeket az elmúlt időszakban elkövetett.

 

Ezekről a Körképen folyamatosan beszámoltunk.

 

Korábban azt is megírtuk, hogy az immár ex-polgármesternek tekinthető Molnár Péter legutóbb a március eleji rendkívüli képviselőtestületi ülésen próbálta meg megakadályozni a helyi népszavazás kiírását, de sikertelenül.

 

Farkas Attila, az MKP helyi elnöke akkor a Körképnek nyilatkozva elmondta, hogy visszahívására indított petíciót 220 személy írta alá, ebből 218 érvényes is volt.

 

A szavazást a polgármester lehetséges obstrukciói miatt a községi hivatal helyett a helyi tájházban tartották.

 

A hétvégi népszavazáson tehát még ennél is többen szavaztak saját polgármesterük leváltása mellett. „Ma április 21- én történelmet írtunk, győzött az igazság! Ünnepelni csak akkor szabad, ha a lakosok megbékülnek, ha boldogan békésen élik tovább mindennapjaikat” – írta közösségi oldalán Farkas Attila.

 

 

Kétyen hétfőn rendkívüli testületi ülés lesz, melyen arról döntenek, ki vezeti majd a falut az idén novemberben sorra kerülő önkormányzati választásokig.

 

Király Zsolt

A témában íródott további cikkeink itt olvashatóak

 

Képek: Vladimír Špánik (ZOMOS) fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!