Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, Nagyszombat megye képviselői ma szavaztak arról, hogy a Szólás Szabadságának Múzeumává alakítsák át a Kuciak-gyilkosság helyszínét.

 

A megyei közgyűlésen a képviselők egyhangúlag elfogadták a javaslatot, és megbízták Jozef Viskupič megyeelnököt, hogy vezesse a tervezet teljesítésével kapcsolatos további tárgyalásokat.

 

A megyefőnök´egyeztetni fog a múzeummá alakításról a gyilkosság áldozatainak hozzátartozóival, Ján Kuciak kollégáival, a művészek közösségével és Nagymácséd önkormányzatával.

 

 hirdetes_300x300  

Groteszk vagy jó ötlet? Nagyszombat megye a Szólás Szabadságának Múzeumává alakítaná át a Kuciak-gyilkosság helyszínét

 

Viskupič elmondta, hogy a tragikus esemény Nagyszombat megye területén történt, csupán 19 kilométerre a megyeszékhelytől. Kiemelte, hogy Ján Kuciaknak és menyasszonyának haláláról nem szabad elfeledkezni az idő múlásával, a társadalomnak pedig nem szabad megengednie a szólásszabadság korlátozását.

 

A megye vezetősége ezért támogatja a kezdeményezést, hogy az áldozatok házát emlékhellyé alakítsák át. A megye szorosan együttműködik majd Nagymácséd községgel, mégpedig Forró Krisztián (MKP) megyei képviselőn keresztül, aki egyben a Galántai járásban található település önkormányzati képviselője.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: wikipedia.org

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!