Kiállítás és irodalmi est Rimaszombatban, humorest Tornalján, kiállítás a bányászatról és kohászatról Rozsnyón. Nagyon jó szórakozást kívánunk!

 

  1. Május 2. és 31. között Rimaszombatban a Városháza Galériában – kiállítás

 

                         Rimaszombat és környéke madártávlatból.

 

A rimaszombati Turisztikai Információs Központ mindenkit szeretettel vár a Rimaszombat és környéke madártávlatból című kiállítására, mely május 2-a és 31-e között várja az érdeklődőket a rimaszombati Városháza Galériába.

 hirdetes_400x285  

 

 

  1. Május 2-tól kezdődően Rozsnyón a Bányászati múzeum Sentinel élményközpontjában

 

                             Gömör bányászata és kohászata – Bányászati kiállítás.   

 

A rozsnyói Bányászati Múzeum Sentinel élményközpontjában megnyitották a Gömör bányászata és kohászata című kiállítást, melyet május 2-tól, csütörtöktől lehet látogatni.

 

A kiállítás a gömöri régió területén működő bányászat és kohászat történetével foglalkozik interaktív előadások formájában. Földtani és archeológiai gyűjtemények formájában bemutatják a gömöri vidék ásványait, de az érdeklődők megismerkedhetnek a termelés történetével és a bányászok mindennapi életével is.

 

 

  1. Május 9-én (szerdán) 18:30 órától Tornalja Városi Művelődési Központban

 

                              Aranyosi Péter  humorista  önálló estje.      

 

2018. május 9-én, szerdán 18.30 órától kerül sor Aranyosi Péter humorista önálló estjére a Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központban. A belépődíj: 10 -€, jegyek kaphatók a helyi könyvtárban. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

 

  1. Május 10-én (csütörtök) 18:00 órától Rimaszombatban, Csillagház (Daxner u. 33)

 

                             SZMÍT  Irodalmi Karaván – irodalmi est.

 

2018. május 10-én érkezik a Szlovákiai Magyar Írók Társasága Irodalmi Karavánja Rimaszombatba. Az irodalmi est 18:00 órakor kezdődik a Fundament Polgári Társulás székházában (Daxner utca 33, Rimaszombat).

 

A rimaszombati közönségnek bemutatkozik: Dupka György író, történész, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, az Együtt című irodalmi folyóirat kiadója, Vári Fábián, László József Attila-díjas költő, MMA-tag, az Együtt című irodalmi folyóirat szerkesztőbizottságának elnöke, a Magyar Írószövetség Kárpátaljai Írócsoportjának (MIKICS) elnöke, Nagy Zoltán Mihály, József Attila-díjas író, MMA-tag, Csordás László irodalomtörténész, az Együtt című irodalmi folyóirat olvasószerkesztője, a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) elnöke.

 

 

Összeállította: Mede Géza

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!