A Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) új szolgáltatást vezetett be az utasai számára.

 

Ettől a hónaptól kezdve a pozsonyi városi tömegközlekedésen az utasok bérletként is használhatják a bankkártyájukat. Azonban az utasok egyelőre csak a fővárosban közlekedő tömegközlekedési eszközön használhatják ki ezt az újdonságot.

 

Az érdeklődőknek először a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) weboldalán kell regisztrálniuk, majd a Mastercard vagy a Visa bankkártyájuk segítségével vásárolhatják meg a bérletet. A rendszerben a menetjegyek összes típusa elérhető.

 

 hirdetes_300x300  

„Az új menetjegy-hordozó nagyobb szabadságot biztosít az utasoknak. Az igazoltatás során nem lesz szükségük más igazolványra, csak a bankkártyájukra“ – mondta a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) vezérigazgatója, Milan Urban. A közlekedési vállalat a várossal együtt az egyszeri menetjegy-vásárlás jövőjét is a bankkártyával történő fizetésben látja.

 

Az újítással az egyetlen probléma az, hogy a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) nem várta meg a Pozsony Megyei Integrált Közlekedési Rendszerbe (IDS BK) tartozó többi partnerét, így az új szolgáltatás elsőként vezette be annak ellenére, hogy a többi közlekedési szolgáltató együttműködésre és kölcsönös kompatibilitásra kérte őket.

 

„2017 januárjában megkértük a Pozsonyi Integrált Közlekedést (BID), hogy ezt az új szolgáltatást a Pozsony Megyei Integrált Közlekedési Rendszeren keresztül vezessük be. Mivel nem úgy reagáltak, ahogy mi szerettük volna, ezért a saját erőnkkel veselkedtünk neki a projektnek” – mondta a DPB vezérigazgatója. Amikor a projekt 2017 júliusára készen lett, a DPB felkínálta a partnereinek a csatlakozás lehetőségét, ám azok nem éltek vele.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: startitup.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!