A RegioJet magán vasúttársaság új mozdonyokat helyez üzembe a Pozsony–Prága vonalon. A Bombardier Traxx négy mozdonya közül az elsőt hétfőn mutatták be Pozsonyban. A vasúttársaság kommunikációs koordinátorának, Martin Žarnovickýnek az elmondása szerint olyan mozdonyokról van szó, melyeket a közelmúltban gyártottak Németországban.

 

A kéthetes próbaüzem során egyetlen hibát sem regisztráltunk“ – mondta Žarnovický, majd hozzátette, hogy a vasúttársaság a jelenlegi két mozdonyhoz a nyár folyamán további kettőt szeretne hozzátenni.

 

A RegioJet mindemellett további mozdonyok vásárlását is mérlegeli. Idővel ezek az új mozdonyok a Bécs–Prága, Kassa–Zsolna–Prága vonalakon közlekedő vonatok élén is megjelenhetnének. A RegioJet ezenkívül új vagonok vásárlásába is fektet.

 

 hirdetes_400x285  
Fotó: SITA

 

A magán vasúttársaság az elkövetkezendő hetekben 16 új Astra vagonnal bővíti a kocsiparkját. A RegioJet az első két vagont már átvette a gyártótól, és fokozatosan üzembe is helyezi őket. „A vagonok száma a jelenlegi 10-rő 26-ra fog emelkedni. A célunk az, hogy ezeket a vagonokat az összes járatunkon üzembe helyezzük“ – mondta Žarnovický.

 

A kocsipark bővítésének köszönhetően a RegioJet egy új vonatot is üzembe helyezhet. Az új szerelvény szeptembertől a Pozsony–Prága vonalon közlekedne. Pozsonyból naponta 8.45-kor indulna, míg Prágából 17.21-kor. Ennek a járatnak köszönhetően naponta négyszer közlekedne vonat a Pozsony–Prága vonalon.

 

eTrend.sk

Nyitókép: SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!