Június 18-án délután a KFC Komárom is megkezdte a nyári felkészülést. Az elmúlt idényt a második liga 6. helyén záró csapat valószínűleg komoly változásokon megy majd keresztül, hiszen néhány kölcsönjátékosuk visszatér eredeti klubjához.

 

Nagy finissel, a kiesőzónából a hatodik helyre küzdötte fel magát a Jozef Olejník vezette komáromi legénység. A nyári felkészülés első edzésén a keret tagjainál jóval többen vettek részt, a DAC utánpótlás csapatának korábbi edzője ugyanis a héten teszteli a próbajátékra érkezőket.

 

Az edzés kezdete előtt Cséplő Gyula nyilatkozott a Körkép.sk-nak. A csapatvezető elmondta, hogy a legmerészebb álmaikban sem gondolták, hogy az előző szezont a 6. helyen zárják, hiszen a tavaszi idénynek úgy álltak neki, hogy megpróbálják benntartani a csapatot a 2. ligában.

 

 hirdetes_300x300  
Cséplő Gyula csapatvezető, fotó: Körkép.sk/KL

 

A játékoskeretben tervezett változtatásokkal kapcsolatban megtudtuk, hogy a klubvezetés elsősorban a csapat gerincének megtartására törekedett.

 

A 18 játékosból szerettünk volna 14-et megtartani. Ez azonban úgy néz ki, hogy nem sikerül. Két meghatározó játékosunk, akik Dunaszerdahelyről érkeztek kölcsönjátékra – Domonkos és Špiriak, valószínűleg maradnak a DAC-nál. Ők stabil, meghatározó embereink voltak. Bízunk benne, hogy Špiriakot visszaengedik. A felkészülést már Dunaszerdahelyen kezdték meg, és Domonkosban ők is biztosan látják, hogy komoly munkát végzett Komáromban.

 

Cséplő a továbbiakban elmondta, hogy az utolsó 5-6 fordulót végigvédő hálóőr, Lukáš Leckéši valószínűleg Aranyosmaróton folytatja, ő is már ott készül, minden bizonnyal sikerül megegyezniük.

 

fotó: Körkép.sk/KL

 

A csapat egyik húzóemberének, Samir Nurkovičnak a sorsa még kérdéses. Ő, és két másik szerb társa Aranyosmarótról érkeztek Komáromba, a helyiek pedig jelenleg is tárgyalnak arról, hogy a KFC-nél maradhassanak.

 

A KFC játékosa, Szénási tavasszal Érsekújvárban szerepelt, jelenleg Komáromban kezdte meg a felkészülést, további három játékos érkezett próbajátékra az újváriaktól, ketten pedig magyarországi kluboktól.

 

„A héten további játékosok próbajátékra érkezése is várható”

 

Kérdésünkre, hogy mely posztokra kellene még erősítés, Cséplő elmondta, hogy a Špiriak távozásával megüresedett belső védő posztjára kell találniuk játékost, és előfordulhat, hogy jobbhátvédre is szükségük lesz, mivel Popović bár szeretne maradni, de hívják Aranyosmarótra.

 

fotó: Körkép.sk/KL

 

Jelen állás szerint Matič nagy valószínűséggel maradhat Komáromban, ahogy Ondruš, Nagy Péter és Mészáros András is. Ugyancsak terveznek azokkal a fiatal hazai nevelésű játékosokkal, akik már az előző szezonban is csereként álltak Olejník edző rendelkezésére.

 

Szeretnénk a hazai, környékbeli játékosok számát növelni a csapatban. Németh Zsolt például a napokban jön és kezdi meg a felkészülést. Egyértelműen a fiatalítás a cél, de főleg a saját nevelésű, vagy a környéken futballozó tehetségek bevonásával.

 

A csapat június 23-án, szombaton Aranyosmaróton lép pályára 11 órától, majd vasárnap Ógyallával játszanak barátságos mérkőzést. Úgy tudjuk, Olejník edző a szombati meccs után kezdi el szűkíteni a keretet, jövő hétvégére valószínűleg már 90 %-os lesz a csapat összeállítása.

 

Jozef Olejník, fotó: Körkép.sk/KL

 

A 2. liga 2018/19-es idénye július 21-én rajtol, a sorsolást követő héten kiderül, hogy hazai pályán, vagy idegenben lépnek-e pályára először a lila-fehérek.

 

Mi az elsődleges cél?

 

Nagyon szerények vagyunk: a bennmaradás a cél. Jó lett volna, ha már nem lennének itt a sáncok a stadionban, örülnénk, ha már elkezdődött volna a bontás…

 

mondja Cséplő, aki a stadionfelújítással kapcsolatban elmesélt egy friss történetet. A klub egyik fiatal utánpótlás-játékosa, Beke Bálint alapiskolás osztálytársaival a magyar Országházba látogatott el Trianon alkalmából. Itt meglátta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és odament hozzá, hogy feltegyen egy kérdést:

 

„Miniszterelnök úr, én Komáromból jöttem, ott focizom. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor lesz kész a stadionunk?”

 

Orbán Viktor megkérdezte a fiatal futballista nevét és így válaszolt:

 

„Bálint, mondd meg a komáromiaknak, hogy én a szavamat tartom, meglesz a stadion”

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!