Június 16-án Apák napja alkalmából összegyűltek az ovisok és családjaik a füssi óvodában. Mivel Anyák napjakor betegeskedtek a kicsik, így az anyukákat és nagymamákat is most köszöntötték a csemeték. A rendkívül jó hangulatú eseményről az óvoda egyik fiatal óvónőjét, Károlyi Szilviát kérdeztük.

 

Mikor találtátok  ki, hogy ilyen módon kedveskedjetek az apukáknak?

 

Ez a kezdeményezés 6 éve kezdődött. Már akkor is az apukák gyermekeikkel sportfeladatokat teljesítettek Apák napja alkalmából. A hagyományt minden évben továbbvittük. Az akkor még kis létszámmal induló akció lényegesen nagyobbra nőtt azóta, mivel idén először az egész családnak kedveskedni szerettünk volna.

 

 hirdetes_400x285  

 

Hogy zajlott le családi nap?

 

Bevezetésképp köszöntöttük az anyukákat, nagymamákat pár kedves verssel, dalocskával és ajándékkal. Utána következtek a várva várt sportfeladatok, ahol az apukák gyermekeikkel versenyeztek. Volt akadálypálya, egyensúly gyakorlatok, kötélhúzás, foci és az agytekervényeket is kicsit megtornáztattuk.

 

 

Akkor biztosan sikerült jól elfáradni is…

 

Igen. A versenyszámok közti pihenő idő alatt frissítővel és szendvicsekkel kedveskedett a jelenlévőknek az önkormányzat. A sikeres feladatok elvégzése után a gyermekek átnyújtották az oklevelet az édesapáknak, majd az „Apukám a Szuperhős” című verssel zárták a napot. Reméljük, hogy a továbbiakban is sikerül ezt a remek hagyományt megőrizni!

 

 

A családi nappal kapcsolatban megkérdeztük Farkas Károlyt, a község polgármesterét is. A Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy mindig örömmel támogatja ő és az önkormányzat is az ilyen közösségépítő rendezvényeket, főleg mert a gyermekek jelentik a falu jövőjét.

 

„Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy a gyerekek úgy érezzék, az a hely, ahol élnek, mindent megtesz értük. Csak bízhatunk abban, hogy felnőve ezt úgy hálálják majd meg, hogy ők is bekapcsolódnak a következő generációk támogatásába, és hogy minél többen itthon maradnak, és itthon próbálnak majd boldogulni, családot alapítani. Elvégre ez tartja fenn közösségünket és községünket is.”

 

mondta Farkas Károly.

 

 

 

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép forrása: Füss község facebook-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!