Már csak 16 nap és megnyitja kapuit a Kárpát-medence öt napig tartó szellemi műhelye, a magyarok legrégebbi és legnagyobb nyári szabadegyeteme.

 

Székelyföldön idén július 24. és 29. között tartják a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábort immár 29. alkalommal. A népies nevén tusványosi tábort 1989-ben tartották először, és a recept azóta is változatlan: a közéleti témák mellett a tartalmas szórakozás is helyet kap. Mindez minőségi szinten. A szervezők 2018-ban több, mint 300 programmal, 21 koncerttel tíztől több bulihelyszínen várnak mindenkit. Méghozzá Szenvedélyünk Tusványos jeligével!

 

Legyen „teniszki”, balett- vagy néptánccipő: Tusványoson szükség lesz rá! Ugyanis július 24-én, kedden a Hagyományok Háza Kriza János népzenei sátor is teret kap, ahol mese, erdélyi muzsikaszó, interaktív beszélgetések mellett táncház is zajlik majd. A programszétírás ITT elérhető.

 

 hirdetes_400x285  

 

A fesztiválról az éjszakai programok sem hiányoznak majd, hiszen a Magyar Ifjúsági Tanács sátor és Kisszínpad erről is gondoskodik. Idén többek között 4s Street, Simó Annamária és zenekara, STEREO GUYS, Selfish Murphy és többiek szórakoztatják a nagyérdeműt. Részletesebben minderről ITT tájékozódhatnak.

 

 

A rengeteg program részét képezi a koncertáradat is. A fellépők különböző zenei stílusokat képviselnek. Színpadra lép Rúzsa Magdi, Ocho Macho, Honeybeast, Tankcsapda és még sokan mások.

 

A rendezvényről minden információt megtalálnak ITT, ITT és ITT.

 

 

A Körkép.sk természetesen idén is ott lesz a helyszínen, és többek között élőben közvetítjük Orbán Viktor szombat délelőtti beszédét.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!