Évről évre szépül a faluközpont a csallóközi községben.

 

A helyiek nagy örömére a falu vezetése továbbra is aktívan tevékenykedik a környezetszépítésért és az életminőség javításáért. Legutóbb egy pihenő övezet készült el.

 

A pódatejedi pihenő övezet

 

Csóka Sándor polgármester elmondta, hogy idén a Slovnaft, rt. Zöld oázis programján keresztül egy, a Pódatejed központjában lévő pihenő övezet megépítése volt a cél.

 hirdetes_300x300  

 

„A meghirdetett programon idén a 4185 euróból 1900 eurót hagytak jóvá, amelyből hét padot és öt kültéri szemetes kosarat sikerült készíttetnünk. A pályázott összeg tartalmazott még egy gyermek-játszóházat is, viszont annak kiadásait az elnyert összeg nem fedezte. De motivációnk nem lankad, dolgozunk tovább.”- részletezte a településvezető.

 

A parkpad és a hulladékkosár egyaránt Katona Miklós egyházkarcsai lakatos munkái.

 

Csóka Sándortól megtudtuk, hogy a parkpadokat és a hulladékkosarat Katona Miklós tervezte: „Én megálmodtam, milyet szeretnék, az egyházkarcsai lakatos pedig megtervezte. Munkájával nagyon elégedettek vagyunk, hiszen ő készítette nekünk többek között a hivatal előtti hidat is.”

 

A hidacska immár két éve a községi hivatalba látogatók és ügyfelek számára átjáróként szolgál az épület előtti vízárkon.

 

A környezetszépítési folyamat már tavalyelőtt elkezdődött, ugyanis az Ekopolis Alapítvány és a Slovnaft, rt. Zöld oázis programjából elnyert 4940 eurónak köszönhetően a főteret növények és facsemeték ékesítik. A helyi önkormányzat karöltve a polgárokkal a község fellendítésén dolgoznak, amely folyamatos beruházásokkal történik. Modernizálták a közvilágítást, párhuzamosan pedig a szennyvízhálózat kiépítési munkálatai is zajlanak.

 

A megszépült hivatal előtt tér

 

„Ezek a beruházások nagyban hozzájárulnak községünk életének felledítéséhez, lakóhelyünk megszépítéséhez, valamint településünk vonzóbbá tételéhez. Örömmel tölt el, hogy Pódatejed szépülését úgy a helyiek, mind a látogatók is nagyra értékelik.” – zárta Csóka Sándor a Körképnek.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!