Nagyszombat Megye pályázatot hirdetett amatőr és profi grafikusok számára a megyei önkormányzat új logójának megtervezésére. A felhívásra negyvenkét tervezet érkezett, amelyek közül Róbert Parša vezetése alatt egy héttagú zsűri választotta ki a legjobbat.

 

 

A javaslatoknak egyértelműen azonosítható grafikus kifejezésnek kellett lenniük, amelyet Nagyszombat Megye Önkormányzata felirattal is lehet majd alkalmazni (Trnavský samosprávny kraj). A győztes logó tervezője a lőcsei (Levoča) Miroslav Beličák lett.

 

 hirdetes_810x300  

 

„A grafikus szimbólum TTSK tipográfiából áll. A TT/SK rövidítés szimbolikus jelkép, ugyanis míg a TT a régiót, az SK az önkormányzatiságot jelképezi. Ez utóbbi hierarchikusan a TT tipográfiába helyezve, az államot azonosítja. A TT emellett még a csatlakozás módját és az egymás közti kapcsot is tükrözi. Nagyszombat megye mintegy hídként köti össze a legtöbb államot az összes szlovák régióból.” – fogalmazott nyilatkozatában a nyertes pályázat készítője.

 

 

A győztes a következő jutalmakban részesül: 500 € pénzbeli juttatás, szezonális bérlet a Nagyszombati Ján Palárik Színházba, 2 belépőjegy a pőstyéni Grape fesztiválra és Jozef Viskupič meglepetés-ajándéka.

 

 

Forrás: ITT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!