Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre a IV. Csilizradványi futóverseny a helyi Vöröskereszt és az önkormányzat szervezésében. A kezdetektől családias hangulatú megmérettetésre idén már 130-an kapcsolódtak be.

 

Csilizradvány nem büszkélkedhet hivatalos futóklubbal, azonban a helyi Vöröskereszt szervezet már negyedszer adott lehetőséget nem csak a helyi, de környékbeli futóknak is arra, hogy összemérjék erejüket, vagy éppen csak feszegessék saját határaikat. Csidey Attila, a rendezvény főszervezője a Körkép.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy bár a verseny nem része egyetlen kupasorozatnak sem, mégis évről évre többen érkeznek Csilizradványra.

 

„A versenyzők saját elmondása szerint tetszik nekik a környezet, a fogadtatás. Sokan családostul érkeznek, és az is előfordul, hogy az egész család bekapcsolódik a versenybe. Úgy érzem, hogy az elmúlt években sikerült elérnünk, hogy jó kép alakuljon ki a csilizradványi versenyről a futókban.”

 

fotó: Horváth Szabolcs

 

 hirdetes_400x285  

A verseny alapvetően négy kategóriából áll. A felnőttek választhatnak az 5 és 10 km-es távok közül, míg az alsótagozatos gyerekek 500 méteres, az ovisok pedig 200 méteres távon mérhetik össze erejüket.

 

„Szerencsére minden évben többen jönnek versenyezni. Míg tavaly 69-en kapcsolódtak be a felnőtt versenybe, addig idén már 110-en gyűltek össze. A gyerekeknél szintén nőtt a létszám, ráadásul itt leginkább a helyiek kapcsolódnak be nagyobb számban.”

 

fotó: Horváth Szabolcs

 

Az idei verseny némileg különleges volt nem csak a futók de a szervezők számára is.

 

„Minden évben jön egy új kihívás. Idén körülbelül 15 másodperccel azután, hogy elrajtolt a mezőny, szó szerint leszakadt az ég. Futóként és szervezőként megélve is más tapasztalatot hoz magával egy ilyen helyzet. Míg a futókat hűti az eső, még ha kényelmetlenebb is a futás, de megoldható, addig szervezői szempontból, gyorsan kellett megoldást találni arra, hogy ne ázzon el a technika, a hűtő, stb. Voltak, akik így is becsülettel végigfutották a versenyt, azok, akik gyerekekkel együtt futottak, körülbelül féltávnál abbahagyták, ami érthető is. De összességében még így is pozitív visszajelzéseket kaptunk.”

 

mondta Csidey Attila.

 

fotó: Horváth Szabolcs

 

Hogy mennyire lehet jó a zuhogó esőben lefutott 5-10 kilométer? Nézzük, hogy nyilatkoztak a közösségi hálón a versenyzők!

 

Ma Szlovákiában, a Csilizradványi futóversenyen vettem részt. Nagyon szuper verseny volt!??‍♀️?‍♂️ Pontban tízkor rajt, és pontban tízkor mennydörgés⛈villámlás⛈és szakadó eső?. De az az igazi…?amikor kb semeddig nem látsz el.? Aztán volt egy kis eltévedés?‍♀️ ( meg sem lepődöm, nem is én lennék?‍♀️) sárban dagonyázás, és egy kis csúszkálás a vizes aszfaltos részen. Célbaérkezés után kaptunk csudaklassz érmet és egy tál finom szabadtéri üstben készült gulyást. Nagyooon finom volt.? – posztolta egy győri hölgy

 

Fantasztikus jó családias verseny volt Csilizradványon. Ma mindenkinek jól esett .?‍♀️?‍♂️.a szó legszorosabb értelmében, mert bőrig áztunk. De minket futókat még ez sem riasztott el !?Kategóriás 2.-ik lettem, de erre nagyon büszke vagyok, mert a mi korcsoportunk a 45 éven felülieké volt. Editkével lefutottuk a fiatalokat ! – írja egy 63 éves futó hölgy

 

Valószínűleg ennél nagyobb dicséretre nincs is szükség! Jövőre pedig jöhet a kisjubileumi 5. Csilizradványi Futóverseny.

 

A verseny eredményei itt érhetők el.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: A Csilizradványi Vöröskereszt fb-oldala/Horváth Szabolcs fotója

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!