Az autómentes nap legfőbb célja a környezettudatosság erősítése. Mutatjuk a részleteket:

 

Nagyszombat Megye Önkormányzata a  Közlekedésügyi Minisztériummal karöltve az utazási díjak csökkentésével készül az Európa Mobilitás Hetére. A kedvezmények a városi buszokat és a vonatjáratokat érintik, mégpedig szeptember 16. és 22. között.

 

„Nagyszombat megye a lakosok és a turisták számára az Európa Mobilitás Hete alkalmából 50 %-os utazási kedvezményt biztosít. A munkát folytatjuk, hogy az embereknek ne kelljen visszaülniük az autóba.” – fogalmazott Jozef Viskupič megyeelnök. Hangsúlyozta, hogy az autóbusszal és a vonattal való közlekedés környezetkímélőbb, s olykor még az autónál is gyorsabb.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákia megyéinek egyik irányelve, hogy  olyan modern európai régiókká váljanak, amelyek képesek lépést tartanak a közlekedés aktuális trendjeivel. Számtalan településen észlelhetőek forgalmi dugók úgy a reggeli, mint a délutáni órákban, melynek elkerülésére a megyék forgalomenyhítő és a környezetre pozitív hatást gyakorló lehetőséget kínálnak.

 

A megyei önkormányzat azon dolgozik, hogy a lakosok a tömegközlekedési módok közül az autóbusz- és a kerékpár-közlekedést válasszák.

 

Forrás: trnava-vuc.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!