Életre kelt a pódatejedi sportpálya, megtelt pezsgéssel, jó kedvvel. A szeptember 14-i VI. Ínyencek versenye széles ételkínálattal várta a látogatókat.

 

Készülődés a főzőversenyre

 

Nagy volt a sürgölődés-forgolódás a sátrak alatt, hiszen mindenki a legízletesebb étkeket szerette volna elkészíteni. Miközben a bográcsokban pirult az apróra vágott hagyma, volt, aki hagymát metélt, húst ízesített vagy épp burgonyát hámozott…

 

A hagymametélés pillanata

 

 hirdetes_810x300  

Nem volt hiány a kiszáradt torkok öblögetéséről gondoskodó személyekből sem, akik alaposan figyeltek a kiürült poharak megtöltésére, amelyekbe hangulatfokozó gyümölcspárlatokat töltögettek, vagy épp sört csapoltak.

 

Sörből sem volt hiány

 

Az idei megmérettetésen három kategóriában díjazták a versenyzőket: bográcsos ételek, tárcsán sült fogások, valamint a díszítés – tudtuk meg Csóka Sándor Pódatejed község polgármesterétől. A Körképnek elmondta azt is, hogy az önkormányzat sátrakkal, asztalokkal, padokkal, valamint hasogatott fával járult hozzá a csapatok munkájához.

 

Csóka Sándor polgármester (balról) szakács vendégjével

 

Készült többek között körömpörkölt, csülkös babgulyás, valamint gombás marhapökölt is. Ez utóbbit készítő csapat tagjai között pódafai, illetve pozsonypüspökiek voltak. Emellett voltak, akik fasírozottat, kolbászt sütöttek, vagy épp csirkeszárnyakat grilleztek.

 

 

A Kimittud csapat az édesség bebiztosítására is odafigyelt, hiszen sparhelten palacsintát sütöttek, sőt , ízletes házi limonádéval is megkínálták a járókelőket.

 

Készül a palacsinta

 

A szakavatott zsűri, élén Tatai Robival értékelte a csapatok főztjét, sültjét. Az őszköszöntő  főzőversenyen a gyermekek sem unatkoztak, hiszen izgalmas ugrálóvárak között válogathattak.  A délutáni műsorok során öregfiúk focitorna mellett a Slovan – DAC bajnoki mérkőzés kivetítésére is sor került.

 

Gyermekek örömmel vették birtokukba a légvárakat

 

A Kimiittud csapat sátra hamisítatlan őszi hangulatot képviselt, akik immár visszatérő csoport a főző-megmérettetésen. A főzőcsapatban helyi és hegyétei polgárok is vannak.

 

Őszi hangulat…

 

„Egy kis „ampulkával” megkínálhatom? Jóképű barackpálinkák van.” – hangzott az egyik csapattag szájából.

 

A Kimittud csapat

 

A csapat tagjai közösen ismertették portálunkkal a nevük eredetét is: „Ki mit hoz, ki mit főz, ki mit tud.. Amit tud, azt főzi, azt csinál, tehát azt teszi hozzá a csapathoz. Azért lett Kimittud.”

 

A berúgott kolléga…

 

S közben elmondták azt is, hogy hoztak két „vendéget”: „a kolléga már berúgott, a másik meg lassan követi példáját, bár állandóan telve a pohárkája, mégis valaki mindig megissza előle…Így még nem bír berúgni, de már az orra is tiszta pálinka.” – részletezték nevetve, mutatva a két bábura, amelyek a díszítést emelték ki.

 

A Kimittud csapat részeges kísérője

 

Az igazán remek hangulatot mi sem bizonyította jobban, mint a sok nevetés, valamint, hogy az egyik szakács arra a kérdésre, hogy mit készít, kacagva mondta: „Ha így folytatjuk, ebből, kérem, cigánypecsenye lesz!” – mutatott a bográcsára. Az ínyenc vendégeket az egész nap folyamán vonzották a finom illatok…

 

 

A rajzolás öröme

 

A gombócok formázása

 

Kóstolás nélkül nem lehet főzni…

 

Együtt főzve…

 

Gondosan felügyelve a főzés…

 

Már készül a fasírozott.

 

A fasírozott időnkénti megforgatása is szükséges

 

Kevergetés…

 

Az alufólias étel előkészületei

 

A napsütötte őszi díszítés

 

Nem maradt el a csapatmunka sem…

 

 

 

A „pozsonypüsköpki és a pódafai” ízek vegyítése

 

A Jó Barátok tárcsás étele

 

 

Helyiek is beneveztek a versenyre: kolbászsütés

 

A tárcsán sült fogás előkészítése

 

 

Focira fel!

 

A góllövésre készülés…

 

Időközben a fogások már a tárcsára kerültek…

 

A fokhagyma nem maradhat ki!

 

Légvározás öröme

 

A nézelődő gyerkőc

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!