A Komáromi járásbeli Füssön október 8-tól Partner Posta szolgálja ki a helyieket. Az újításnak köszönhetően így már a közel 800 lelket számláló községben is lesz lehetőség a postai szolgáltatások helybeni kihasználására.

 

A Komáromi járás nyugati csücskében eddig Füss a csicsói postával „osztozott”. Ez annyit jelent, hogy Füssön nem volt posta, a leveleket pedig a csicsói postások kézbesítették. Október nyolcadikától ez részben megváltozott. Hétfőn ugyanis hivatalosan is átadták a Partner Postát.

 

Az ünnepélyes átadón Farkas Károly polgármester Dagmar Šutkovával közösen nyitotta meg az új postát. Ahogy azt a faluvezetőtől megtudtuk, a partner postához a teljes technikai felszerelést a Szlovák Posta biztosította és biztosítja a jövőben is, míg a postai alkalmazottat és működéshez szükséges helyszínt a község adja.

 

 hirdetes_300x300  
Farkas Károly és Dagmar Šutková átvágják a szalagot a füssi Partner Posta átadóján 2018. október 8-án. Fotó: Komjáthy Lóránt

 

Farkas Károly elmondása szerint egyrészt a lakosok komfortérzetének növelése volt a cél, másrészt pedig szerették volna növelni a közszolgáltatások színvonalát.

 

„Ez nem pályázati forrásból megvalósított projekt, hanem a Szlovák Posta és Füss község közös megegyezése és együttműködése révén jött létre.”

 

mondta Farkas.

 

„Örülünk, hogy sikerült beindítanunk ezt a projektet, hiszen azóta hiányzott Füssön a posta, hogy majd’ két évtizede bezárták. Mivel az öt kilométeres körzetünkben van másik posta, így nem volt lehetőség arra, hogy a Szlovák Posta külön fiókot nyisson nálunk, a jelenlegi megoldással azonban mégis sikerült átvinni az elképzelésünket.”

 

A füssi Partner Posta – most már nem kell máshova utazniuk a helyieknek a postai szolgálatások igénybevételéért. Fotó: Komjáthy Lóránt

 

A polgármestert arról is megkérdeztük, hogy miben lesz érezhető a változás az eddigi gyakorlathoz képest.

 

„Az egyik leglényegesebb változás talán az, hogy bár a kézbesítést továbbra is a csicsói posta dolgozói fogják végezni, a nem átvett ajánlott küldeményekért viszont lakosainknak már nem Csicsóra kell majd menniük, hanem helyben vehetik át a füssi postán.”

 

A más községekben működő postákhoz hasonlóan itt is lehet majd számlákat fizetni, leveleket, csomagokat feladni, épp csak a Posta Bankban való számlanyitás szolgáltatása nem lesz elérhető.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!