Csütörtökön 17.00 órától polgármester-jelölti vitára került sor Gútán. Németh Iveta (független) jelölt kihívását Horváth Árpát (MKP, jelenlegi polgármester) és Forró Tibor (független) is elfogadta.

 

Bár ez volt az első ilyen jellegű vitaműsor a felvidéki magyarság történetében, és kellő tapasztalat, rutin sem állt még rendelkezésre hozzá, mégis meglepően magas színvonalon zajlott, ami a helyi polgármester-jelöltek felkészültségét és verbális képességeit dicséri.

 

A Gúta TV stúdiójában sorra került másfél órás megmérettetésen szóba kerültek a város aktuális problémái, a jelöltek megoldási javaslatai, és a három személy egymástól is kérdezhetett.

 

 hirdetes_810x300  

Horváth Árpádot a rutin, Németh Ivetát a tapasztalat, Forró Tibort pedig a hév vitte előre. Gútán bárki is lesz a befutó, elmondhatja, hogy egy új formában is megmérettette magát. A döntés november 10-én a gútaiak kezében van.

 

A Körkép.sk nem tud arról, hogy a 18 magyarok által lakott járás bármelyik településén is hasonló vitára készülnének, vagy már sok került volna. Pedig nem ártana. Mindez csakis a helyi választópolgárok javát szolgálná, egyúttal hozzászoktatná a nyilvános megmérettetéstől elszokott magyar politikusokat is a mediális szerepléshez.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!