Nyitókép forrása: Darnai Bálint

 

A Dunaszerdahelyi járásbeli Csilizpatason immár évek óta hagyományosan kiveszik a részüket az adventi készülődésből a helyi szervezetek is. A négy adventi vasárnapból kettő esetében az önkormányzat kedveskedik programmal a helyieknek, a harmadik vasárnapon a helyi Csemadok alapszervezet meghívására telik meg a kultúrház, az utolsó vasárnapon pedig a helyi református egyházi közösség programjával zárul az ünnepvárás.

 

Advent harmadik vasárnapján a helyi kultúrház előtt gyűltek össze a csilizpatasiak, ahol Darnai Bálint Csemadok ASZ-elnök köszöntője és egy rövid műsor után meggyújtották a harmadik gyertyát a község adventi koszorúján.

 

Az ünnepség aztán a kultúrház melegében folytatódott, ahol fellépett a csilizpatasi alapiskola mellett működő Csilizcsirip gyermeknéptánccsoport. Ugyancsak bemutatta az év közben tanultakat a helyi moderntánccsoport is, majd a Vásárútról érkező László Enikő varázsolta el énekhangjával a csilizpatasi közönséget.

 hirdetes_300x300  

 

Ünnepváró közösség Csilizpatason, Fotó: Darnai Bálint

 

Noszák János helyi iskolaigazgató felkészítésével bemutatták furulya-előadásukat a kisiskolások, majd Füssy Adrián csilizpatasi tehetség játszott hegedűn. Az iskolások bőven kivették részüket a műsorból, hiszen többen egy-egy szavalattal emelték az ünnep fényét.

 

A több mint 140 fős nézősereg – mely helyi viszonylatban teltházat jelent – a műsorszámok után beszélgetéssel és vásárolgatással folytatta a délutánt.

 

László Enikő karácsonyi hangulatú műsora, Fotó: Darnai Bálint

 

Darna Bálint a Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy mindig igyekeznek fellépési lehetőséget biztosítani a helyi tehetségeknek, hiszen nincs is annál nagyobb ösztönző erő, mint ha falubelijeik dícsérik meg előadásukat szüleiknek és nagyszüleiknek is.

 

A Csemadok helyi szervezetének fiatal elnöke azt is elárulta, hogy az ünnepséget hagyományosan a csilizpatasi alapiskola és óvoda mellett működő szülői szövetséggel közösen szervezik. Míg a Csemadok a délután kulturális részét biztosíja, addig a szülők egy kis karácsonyi vásárt szerveznek, melyen saját készítésű süteményeket, horgolt, fonott ajándéktárgyakat, játékokat, forralt bort és meleg teát árusítanak.

 

Az eladásokból befolyó pénzt az iskola és óvoda diákjaira fordítják.

 

Darnai Bálint köszöntője a harmadik adventi gyertya meggyújtása előtt, Fotó: Csemadok ASZ

 

Az aktív csilizpatasi csemadokosok jövő év eleji évzárójukon összegzik majd a 2018-ban elért eredményeiket. A találkozóra különleges vendéget is hívnak Németh Lajos időjós személyében. A rendezvény pontos időpontjáról a későbbiekben a Körkép.sk aktuális programajánlójában is beszámolunk majd.

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!