Füss község nevével az utóbbi hetekben leginkább a fertőzött csapvíz miatt találkoztunk, azonban szerencsére a Komáromi járásbeli község több pozitív hírrel is szolgálhat.

 

A község legkiemelkedőbb nyári-őszi beruházása kétségkívül az egykori iskola felújítása. Mivel a füssi gyerekek a legnagyobb számban a szomszédos csicsói alapiskolába járnak, így az egykori iskola épülete jóformán kihasználatlanul áll az utóbbi időszakban. Bár egy-egy akció erejéig használták azt a községi szervezetek is, az utóbbi években már nem volt értelme berendezkedni ide – hisz a község kultúrháza mindenki számára nyitva állt.

 

Farkas Károly polgármester és önkormányzata azonban úgy döntött, kihasználja a Környezetvédelmi Alap adta lehetőségeket, és belevágtak a 150 ezer euró értékű beruházásba.

 

 hirdetes_300x300  

„Nyáron kicseréltük a nyílászárókat, felkerült az új tető, ősszel pedig már új külső szigetelést is kapott az épület, valamint megtörtént a talaj szigetelése is”

 

mondta el érdeklődésünkre a füssi polgármester.

 

A régi iskola, melyhez sokakat fűznek boldog emlékek, a felújítás után közösségi házként és szabadidőközpontként működhet majd. Ezzel újra a közösség szolgálatába állítanák az épületet. Amennyiben azt a körülmények is engedik, a távlati célok között szerepel, hogy egyszer majd a községi hivatal és a posta is átköltözzön ide, így az orvosi rendelőtől kezdve a könyvtáron át mindent egy helyen találhatnának meg a lakosok.

 

A községi hivatal és a kultúrház jelenleg abban az épületben található, melyet a község hosszútávú bérlet alapján használ. Az energiatakarékosság miatt ez az épület is új hő és vízszigetelést kapott, december végén és az új év elején pedig a gázkazán cseréjére is sor kerül.

 

Farkas Károly kiemelte, hogy a kultúrház továbbra is üzemel majd, függetlenül a közösségi ház elkészültétől.

 

Az egykori iskola hátsó része – már szigeteléssel

 

Ablakcsere után. Azóta már a szigetelés is felkerült a falakra

 

Az egykori iskola homlokzata – már szigeteléssel és új ablakokkal valamint tetővel rendelkezik

 

Ablakcsere után, tetőcsere közben

 

Most már a belső munkálatok jönnek

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!