Nyitókép: Körkép.sk/az iskola fotóarchívum nyomán

 

Nem csak a tanulás szempontjából telt tartalmasan a nagymegyeri Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola diákjainak élete az elmúlt hónapokban, ugyanis az idei tanév is tartogatott számukra érdekességeket. Októberben a bősi vízierőmű turbináit tekinthették meg, nem is olyan rég pedig egy felejthetetlen Mikulás-napot tölthettek el együtt az iskola másik két kihelyezett részlegén tanuló társaikkal, végül szalagavatóval zárták a 2018-as évet.  

 

A nagymegyeri magán szakközépiskola pedagógusai minden évben igyekeznek iskolán kívüli programokkal is bővíteni diákjaik ismereteit, de előfordul, hogy hagyják, és segítik őket még egy kicsit „gyereknek” lenni. Októberben egyszerű kiruccanásnak indult a bősi vízierőmű meglátogatása, végül Mgr. Miklós Bernadett pedagógus segítségével testközelből nézhették meg a turbinákat. Ezzel a diákok nem csak felületesen és „klasszikus” módon láthatták az erőmű funkcióit, hanem az erőmű dolgozóinak köszönhetően megismerkedhettek az áramkitermelés lényegével is.

 

Bősi tanulmányi kirándulás, fotó: az iskola archívuma

 

 hirdetes_400x285  

Ugyancsak októberben látogatást tettek a nagymegyeri tűzoltóságon is, ahol Hodossy Tibor tűzoltóparancsnok engedett bepillantást a tűzoltók munkájába, megtekinthették a tűzoltóautókat és az egyes segédeszközöket is, melyeknek segítségével életeket lehet menteni a kritikus helyzetekben. Ráadásként baleseteket is illusztráltak, amely nem csak az egyes eszközök kipróbálását jelentette, hanem talán rádöbbentette a fiatalokat arra, hogy jobban figyeljenek oda környezetükre a balesetek elkerülése érdekében.

 

Tökfaragó versenyt is hirdettek, melybe mindegyik osztály bekapcsolódott, fotó: az iskola archívuma

 

Mikulás-napkor viszont már nem tanulásé, hanem a szórakozásé volt a főszerep. Hagyományosan a szakközépiskola mindhárom részlegéről a nagymegyeri Corvin Mátyás Művelődési Központban gyűltek össze a diákok és tanáraik. Az egyes részlegek diákjai 40-40 perces műsorblokkokban szerepeltek, ezzel megmutathatták tehetségüket társaiknak – emellett pedig még jól is szórakoztak. Volt tánc, éneklés, színdarab… Az i-re pedig az tette fel a pontot, mikor a tanárok foglalták el a színpadot, hogy ők is műsorral kedveskedjenek a diákságnak. A nagymegyeri részleg igazgatónőjének, Berényi Renátának meghívására idén is fellépett Cseh Tamás és zenekara, akik a diákok műsorába is besegítettek egy kis zenei aláfestéssel.

 

A tanárok előadása alatt is jól szórakoztak a diákok Mikulás-napon, fotó: az iskola archívuma

 

A félév megkoronázásaként decemberben felkerültek a zöld szalagok a tavasszal elballagó diákok mellére. A szalagavató hivatalos részére idén is a nagymegyeri Corvin Művelődés Központban került sor. A végzős diákok számára Berényi Renáta igazgatónő engedélyezte a zöld szalag kitűzését, majd a hivatalos ceremónia után kultúrműsor következett a diákok előadásában. Az ünneplés a helyi Plauter kúriában folytatódott.

 

Magyar nemzeti lobogó alatt vonultak be a végzős diákok, fotó: az iskola archívuma

 

A szalagkitűzés és a diákok műsora után a Plauter Kúriában folytatódott a mulatság, fotó: az iskola archívuma

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!