Január 14-től, azaz hétfőtől forgalomkorlátozásra számíthatunk a Malomliget úton (Mlynské nivy). Az utca egyik részében ugyanis csökkenteni fogják a fogalmi sávot. Az utca közepén az összes irányba csak egy sáv lesz járható – tájékoztatott a noveniny.sk portál.

 

A változás a gyalogosokra nem lesz befolyással. A korlátozás oka az új, Szlovákiában egyedülálló föld alatti körforgalom megépítése.

 

A teljes útlezárással is számolnunk kell

 

 hirdetes_810x300  

A föld alatti körforgalom megépítése jelentősen meg fogja könnyíteni a közlekedést az adott térségben.

 

Hétfőtől a Nivy állomás építkezési területe melletti Svätopluk utca járdájának rekonstrukciója is megkezdődik.

 

A HB Reavis vállalat májusban kezdte meg a Malomliget út (Mlynské nivy) teljes rekonstrukcióját amellett az új autóbusz-pályaudvar mellett, amelyet szintén ők építenek.

 

Forrás: HB Reavis

 

A Malomliget út felújítását több fázisra osztották fel, s a rekonstrukciókat a HB Reavis vállalat végzi a saját költségére. Az új sugárút 2019 őszétől fog a lakosok és a fővárosba látogatók rendelkezésére állni. Annak ellenére, hogy a befektető megígérte, a munkálatok megkezdésekor nem fogják lezárni az egész utcát, néhány hónap leforgása alatt már másképpen látja a helyzetet.

 

„A Malomliget utat csaknem negyven éven át figyelembe se vették, így ma már balesetveszélyes állapotban van. Már több mint hét hónapja dolgozunk ezen az utcán, és az út alatt rengeteg meglepetésre bukkantunk. Ezeket a meglepetéseket az infrastruktúra technikai tervezete okozza, amelyek a megállapításaink alapján nem felelnek meg a valóságnak. Sajnos ezek miatt a problémák miatt néhány hónappal meghosszabbodhatnak az utcán folytatott munkálatok“

 

– magyarázta Jakub Gossányi a HB Reavistől.

 

A befektető díjazza a város új vezetőségének konstruktív hozzáállását az ügyben.

 

„Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a várossal szembeni kötelezettségeinket, és meg tudjuk valósítani az utca teljes rekonstrukcióját, a szakemberek szerint is a lehető legjobb megoldás az, ha egy bizonyos szakaszt teljesen lezárunk. Már a gyalogosok, az autósok és a városi tömegközlekedés számára is elkészítettük az elkerülő útvonalainkat“

 

– zárta le Gossányi.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!