A tavaly júniusi komoly tűzkár ellenére is folyamatos a termelés a MINIT SLOVAKIA dunaszerdahelyi üzemében. A fél évvel ezelőtti, hatalmas károkat okozó tűzeset körülményeiről, és az azóta eltelt időszakról, a vállalat jövőbeni terveiről kérdeztük a cég társtulajdonosát, Ambrovics Lászlót.

 

(Forrás: ÖTT Balony közösségi oldala)

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a dunaszerdahelyi székhelyű MINIT SLOVAKIA Kft. sütőipari vállalatnál hatalmas károkat okozó tűz pusztított. A 2018 június elsejei, pénteki szerencsétlenség után a cég vezetősége gondoskodott arról, hogy már a hétfői nappal mindenki munkába állhasson.

 

A tűzeset után Ambrovics Lászlót, a MINIT SLOVAKIA Kft. társtulajdonosát kérdeztük. A cégvezető a Körképnek elmondta, bár a káreset a gyártósorokat tette tönkre, az alkalmazottak munkahelye azonban megmaradt. A kialakult állapotok helyreállításában és a cég fellendítésében az összefogás segített, melyben mindenkinek kulcsszerepe volt.

 hirdetes_300x300  

 

(Forrás: ÖTT Balony közösségi oldala)

 

A dunaszerdahelyi cégben többek között sós pékárut (kenyerek, kiflik, mini-termékek, stangli, pizzák), péksüteményeket, muffinokat, tortákat is gyártanak, és kínálatuk egyre bővül. Az egykor Fornetti néven közismert vállalat az elmúlt fél év alatt példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot, hiszen mindenki azért dolgozott, hogy a cégben helyreálljon a korábbi lendület. A sütőipari vállalkozás jelenlegi állapotáról Ambrovics László, a MINIT SLOVAKIA Kft. társtulajdonosa nyilatkozott a Körképnek.

 

 

Fél évvel a tűzeset után mennyire sikerült helyreállnia a gyártásnak?

 

Igazából azt lehet mondani, hogy a tervnek megfelelően haladnak az újjáépítési munkálatok. Büszkén mondhatom, hogy 2018 decemberében sikerült az első gyártósort beindítani, amit 2019 januárja folyamán kettő, februárjában pedig további egy követ.

 

 

Úgy tudjuk, a nehézségek ellenére sem kényszerültek elbocsájtásokra? Meg tudja ezt erősíteni?

 

Igen, hiszen a több, mint 300 alkalmazottunk közül egyet sem kényszerültünk elbocsájtani. Annak ellenére, hogy cégünk a tűzvészt követő időszakban sokkal kevesebbet gyártott, mint azelőtt.

 

A tűzeset után mennyire sikerült újjáépíteni a leégett gyártósorokat? Történtek változások?

 

Az újjáépítés során, természetesen figyelembe véve az addigi tapasztalatokat egy jobb, korszerűbb, gazdaságosabb és hatékonyabb elrendezésre törekedtünk. Céljaink között a hatékonyabb gyártás is szerepelt, melynek alapfeltétele többek között a berendezések közötti távolság enyhítése, az alkalmazottainak munkájának megkönnyítése is.

 

 

A június 4-i interjúnk során említette, hogy az állapotok helyreállítása mellett modernizációra is készülnek. Ezt sikerült megvalósítaniuk?

 

Igen. A modernizáció alatt a gyártósok megépítése mellett az új gépek, berendezések megvásárlását kell érteni, sőt hangsúlyoznám, hogy a gyártósorban dolgozók továbbképzésen is részt vettek. Ez utóbbi célja, hogy a decemberben indult új gyártásban már szakértőként álljanak helyt. Köztudott, hogy a legfontosabbak az emberek. Ez nálunk sincs másképp, ami büszkeséggel tölt el!

 

 

Milyen tervekkel indultak az új esztendőnek? Lesz új gyártás is?

 

Igazából minden évben 10-15 új terméket dobunk a piacra, ez alól a 2019-es esztendő se lesz kivétel. Fejlesztjük tovább kovászos termékeinket, de az adalékanyag nélküli pékáru-családban is bővítésre lehet számítani. A fitt, wellness-termékeink kínálatát is szélesítjük, amellett, hogy a nagy sikernek örvendő teljesen bio-alapanyagokból előállított bio-termékeink választékát is kibővítjük. Tervezünk szénhidrátcsökkentett–készítmények, vajjal készült prémium termékek (mint pl. crossiant, táska, egyebek) piacra dobását is.

 

Újdonság lesz a kőlapos kemencén sült snack-típusú Minit-pékárunk, de egyéb új dolgokkal is szeretnénk kedveskedni a Tisztelt Vásárlóinknak. A felsorolt termékek legnagyobb része a január végi Danubius Gastro Szlovákia legnagyobb nemzetközi vendéglátóipari kiállításán Pozsonyban már megtalálhatóak lesznek, ahol standunknál szeretettel várjuk a Körkép.sk Kedves Olvasóit is.

 

Laky Erzsébet

 

Nyitókép: minitbakery.sk

Fotók: MINIT SLOVAKIA Kft.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!