Nyitókép: imhd.sk

 

A Pozsonyra váró közlekedési korlátozások és káosz miatt a városi tömegközlekedés egyes járatai ingyenesek lesznek.

 

Február 18-tól március végéig a 201-es, 202-es, 212-es trolibuszokat, valamint a 75-ös és az X72-es autóbuszokat ingyenesen vehetjük igénybe. A főváros ezzel szeretné rábírni az utasokat arra, hogy a várható dugók idején hagyják otthon az autóikat, és a városi tömegközlekedést vegyék igénybe.

 

 hirdetes_300x300  

„Az autóbuszsávoknak köszönhetően azokon a vonalakon garantálni tudjuk a gyors városi tömegközlekedést, ahol feltétlenül szükségünk van a személygépkocsik okozta forgalom csökkentésére. Mindegyik utas, aki ezen a szakaszon kiszáll az autójából és helyette a tömegközlekedést választja, az hozzájárul ennek a nehéz forgalmi helyzetnek a megoldásához”

 

– tájékoztatta a magisztrátus a TASR hírügynökséget.

 

A fentebb említett ingyenes járatok mellett a megyei integrált közlekedési rendszert koordináló Pozsonyi Integrált Közlekedés (BID) ebben az időszakban az okostelefonos alkalmazáson keresztül fél áron kínálja az egyhetes bérleteket is.

 

„Ennek a kedvezménynek a bevezetése a Pozsonyi Közlekedési Vállalatnak (DPB) nem jelent további kiadásokat, viszont bizonyos bevételkiesést okozhat. A kedvezményekből származó előny azonban az lehet, hogy a jövőben az utasok gyakrabban vagy rendszeresen térnek majd át a tömegközlekedési eszközök használatára, így akár a vállalat bevétele is növekedhet”

 

– állítja a főváros.

 

A magisztrátus közölte, hogy a gyors és megbízható városi tömegközlekedés bebiztosítása a város kötelessége.

 

„A Pozsonyi Közlekedési Vállalat, a város és az építtetők számára is az a legfontosabb, hogy mindkét építkezést gyorsan és minőségien befejezzék, és csak addig korlátozzák a közlekedést, ameddig azt feltétlenül szükséges”

 

– jelentette ki a magisztrátus.

 

A közlekedési káosszal a D4-es autópálya és az R7-es gyorsfogalmi út építése miatt kell számolni.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!