Nyitókép: mkp.sk

 

Tiltakozik az MKP párkányi alapszervezete a helyi Matica slovenská által kezdeményezett, Duna-parti sétányra tervezett Štúr-szobor felállítása ellen.

 

Annak ellenére, hogy Párkány Város Képviselőtestülete 2018. november 29-én egyöntetű szavazással határozatot fogadott el a szoborállítási szándékkal kapcsolatban, a napokban a Duna-parti sétányon megkezdődtek az előkészítési munkálatok.

 

olvasható a párkányi MKP-alapszervezet közleménye a párt hivatalos oldalán.

 hirdetes_300x300  

 

A Duna-parti sétányon elhelyezendő szobor érzéketlen beavatkozás, provokáció a városunkban élő magyarok és szlovákok békés, nyugodt együttélésébe.

 

folytatják azzal, hogy a helyi önkormányzat határozatba kérte a Matica slovenskát, hogy értékeljék át döntésüket.

 

Az MKP Párkányi Helyi Szervezete azért tartja veszélyesnek és indokolatlannak az ilyen, magyarok és szlovákok közti békés együttélést mérgező lépéseket, mert nem közösségi kezdeményezésként született. Nem a városban elő szlovák nemzetiségű közösség többségi akaratának megnyilvánulásaként kerülhet Ľ. Štúr szobra a Duna-parti sétányra, hanem szélsőséges emberek csoportosulásának kezdeményezésére

 

fogalmaznak a közleményben a párkányiak, majd felszólítják a Matica Slovenská helyi szervezetét, hogy

 

Ne a békétlenség szításával rombolja a közösségben élő magyarok és szlovákok együttélését, ezért a megoldást keresve, ne a Duna-parti sétányon helyezze el Ľ. Štúr szobrát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.