Nyitókép: TASR

 

Besztercebánya Megye Önkormányzatának (BBMÖ) vezetése április 11-én, sajtótájékoztatón számolt be a hatáskörébe tartozó közúthálózat felújításában mutatkozó pozitív fejleményekről. Az illetékesek elmondták, hogy a megye 33 millió euró visszafizetendő pénzügyi támogatást kapott a kormánytól az utak rekonstrukciójára.

 

Mezőlaborci kihelyezett ülésén a kormány három megyének ítélt meg támogatást. Úgy vélte, hogy a közutak gyenge állapota Besztercebánya megyében a legszembetűnőbb. A megye útjainak összességében több mint a 43 %-a nem megfelelő és balesetveszélyes állapotban van, ezért ide adta a legmagasabb támogatást.

 

 hirdetes_810x300  

„Mivel a megyében II. és III. osztályú utak helyettesítik az I. osztályú utakat, ezért nagyon elhasználódtak“

 

– nyilatkozta Ján Lunter megyeelnök.

 

„Szeretnék köszönetet mondani Peter Pellegrini miniszterelnöknek, aki hajlandó volt velem tárgyalni ebben a fontos kérdésben, meghallgatta a régiónkban élő emberek szükségleteit és meghozta a helyes döntést. Örülök, hogy minden képviselői klubunk támogatta ezt a döntést, ezért a legközelebbi megyei tanács ülésén be fogok nyújtani egy javaslatot a kormányzati támogatás jóváhagyására“

 

– tette hozzá Lunter.

 

A kormány a megyével megegyezve 8 millió eurót különített el a Nagyrőcei járás útjainak a felújítására. Ez a járás minimális mennyiségű I. osztályú úttal rendelkezik, és Nagyrőce városa az egyetlen a három járási város közül, ahová nem vezet I. osztályú út.

 

A 8 milliós állami hitelből a Tiszolc és Vereskő, valamint a Murány és Tornalja közötti II. osztályú utakat fogja a megye rekonstruálni, majd átsorolják őket az  I. osztályú utak közé. Az átsorolással az állam közigazgatása alá kerülnek, ami után az állami kölcsön is elbocsátásra kerül.

 

„Jó hír ez az idegenforgalom fejlesztése szempontjából, de a gépjárművezetők és a Gömörben élő polgár számára is. Jó érzés látni, hogy a majdnem két évnyi erőfeszítés nem volt hiábavaló“

 

– mondta Ján Buchta, Nagyrőce polgármestere.

 

A kormány által jóváhagyott további 25 millió eurót minőségi utak létrehozására fordítják a megye területén. Ez egy kamatmentes pénzügyi támogatás, mely évente kétszer lesz lehívható az 2019–2021-es időszakban. A hitelt a megye tíz éven belül fizeti vissza.

 

„A minőségi utak létrehozása az egyik legfontosabb prioritásunk, amely kényelmet biztosít a hazaiaknak, valamint azoknak, akik meglátogatják régiónkat“

 

– mondta Ondrej Lunter képviselő.

 

Ján Lunter megyeelnöktől megtudtuk azt is, hogy a megye az elmúlt években saját forrásokból növelte az utak megújításának költségvetését. A jelenlegi költségvetésben 13 millió euró van elkülönítve, ezt szeretnék most növelni. Visszavonták az uniós alapok által finanszírozott projektek társfinanszírozását, ezért most igyekezni fognak, hogy a lehető leghamarabb el lehessen kezdeni az útfelújításokat a kormányzati támogatásból. Elmondta azt is, hogy ebben egyetértés mutatkozik a testületben.

 

A Nagyrőcei járás minimális mennyiségű I. osztályú utakkal rendelkezik és Nagyrőce városa az egyetlen a három járási város közül, ahová nem vezet I. osztályú út.

 

A kormány döntése szerint a II / 531 és a II / 532 utakat, amelyek Tiszolcot és Vereskőt kötik össze, valamint a Murány és Tornalja között, 8 millió eurós államhitelből rekonstruálják, majd átsorolják az első osztályú utak közé, és az állam közigazgatása alá kerül. Az átsorolás után az állami kölcsön elbocsátásra kerül.

 

„Ez egy nagyon fontos beruházás. Az a tény, hogy a régió déli körzetei többnyire II. és III. osztályú utakkal kapcsolódnak össze, az utak rekonstrukciójára irányuló összes beruházás pozitív hírnek számít. Szeretnénk elérni, hogy a körzeteink vonzóak legyenek a befektetők és a turisták számára, amihez a jó utak elengedhetetlenek. Az MKP Klub nevében köszönetet szeretnék mondani a koalíciós partnereknek, hogy meghallgatták a déli kerületek kérelmét, és csatlakoztak az utak rekonstrukciójának támogatásához.“

 

– nyilatkozta Cziprusz Zoltán az MKP képviselői klubjának alelnöke.

 

Cziprusz Zoltán (MKP). Kép: BB megye

 

„A térségünk összes belföldi és turista utazója megérdemli a minőségi és biztonságos utakat, és nagyra értékeljük, hogy a kormány 25 millió eurót különített el megyei járásainkra,“ mondta Ondrej Lunter FÜGGETLENEK, KDH, OĽaNO, SaS, OKS, Most-Híd klub elnöke. „A minőségi utak  létrehozása az egyik legfontosabb prioritásunk, amely kényelmet biztosítanak a hazaiaknak, valamint azoknak, akik meglátogatják a régiónkat, valamint segítenek,“ tette hozzá.

 

A BBMÖ február 28-i testületi ülésén szintén szó esett a megye úthálózatáról. Portálunk kihasználta az alkalmat, hogy olvasóink komplexebb képet kapjanak a megye fejlesztési elképzeléseiről a déli járásokban. Az ülésen ezekről Csúsz Péter, a lemaradt járások fejlesztéséért felelős elnöki megbízott számolt be a képviselőknek.

 

Elmondása szerint a kérdésben intenzíven folynak a tárgyalások a szomszédos magyarországi megyékkel, főleg Nógrád megyével. A Nagykürtösi járás területén jól halad az Ipoly-hidak építése Vrbovka és Őrhalom, valamint Ipelské Predmostie és Drégelypalánk között.

 

A Losonci járás területén tervben van Losonc és Salgótarján összekötése egy I. osztályú úttal, amely az R2-es autópályához csatlakozna Losoncnál.

 

A Rimaszombati járás területén Rimaszécsnél a Jéne–Susa határátkelő szakaszt építenék ki, az ide vezető II. osztályú közút felújításával együtt.

 

Csúsz arról is informált, hogy sajnos a Péterfala és Zabar között tervezett határátkelő szakasz megépítéséről nem született megegyezés a megyék között. A mintegy 10 milliós költségvetést a felek magasnak ítélték meg.

 

E szakasz megépítésének az elmaradása nyilvánvalóan hátráltatni fogja az ide vezető közutak minőségének emelését, ami jelentősen befolyásolni fogja a terület további fejlesztését is. Medvesaljáról, a Gortva-patak völgyéről, egy nagyon elmaradott vidékről van szó, ami természetvédelmi terület, így rendkívül magas turisztikai és idegenforgalmi értékekkel bír.

 

Ezzel a lépéssel a területet hosszú időre megfosztják az egyedüli fejlesztési lehetőségtől. Talán segítene alternatívaként megoldani a szomszédos Tajti községhez vezető utak minőségének emelését úgy Péterfala, mint Ajnácskő felé.

 

Mede Géza/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!