A község önkormányzatának szervezésében ünnepélyes keretek között tartottak átadási rendezvényt a helyi kultúrházban. Az április 23-i ünnepségen a helyi óvodások vidám műsort mutattak be. A játszóeszközöket aznap ugyan még nem vehették birtokba a lurkók, hiszen az időjárási viszonyok nem kedveztek erre, de másnap már örömtelten szórakoztak a parkban.

 

 

A kültéri játékok között található kéttornyú vár mászókával és csúszdával, homokozó, rugós játék, libikóka, sőt, még hinta is. A gyermekek kísérőinek nagy örömére a játszótéren kényelmes padokat is elhelyeztek. Pódatejed Község Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően itt is gondoskodott a tér parkosításáról, hiszen fákat és növényeket is ültettek.

 

 hirdetes_300x300  

 

Csóka Sándor polgármester hírportálunknak elmondta, hogy a Szlovák kormányhivatalnál elnyert „Pódatejedi gyermek-játszótér” („Detské ihrisko – POVODA) nevű projektnek köszönhetően építették meg a játszóteret.

 

 

„Az önkormányzat nagy álma vált ezáltal valóra, hiszen  a tavaly korszerűsített óvodát idén egy teljesen új játszótér megépítése követte. Sajnos, támogatás nélkül ezt nem tudtuk volna létrehozni.” Hozzátette, hogy nagyon fontos számukra a gyermekek biztonságos szórakozásának biztosítása, ezért is törekedtek arra, hogy egy európai uniós szintű játszóteret létesítsenek.

 

 

„Örülök, hogy településünkön egyre több a kisgyermek. A parkban gondoskodtunk arról is, hogy növényzetet is kiültessünk, így a gyermekek kísérői számára is biztosítottunk pihenőrészt” A településvezető elmondta továbbá, hogy a játszótér 11 928 euróba került, amihez a kormányhivatal 8500 euróval járult hozzá.

 

 

A játszóeszközök kiválasztásában az önkormányzat számára a gyermekek biztonsága volt a mérvadó.

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.