Nyitókép: Darnai Bálint

 

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megszervezte „házi” történelemversenyét a Hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola. Az esemény házigazdája most is az intézmény nagymegyeri részlege volt.

 

Idén szolidabb, családias körben került sor a szakközépiskola történelemversenyére, melybe a nagymegyeri, hidaskürti és bátorkeszi részleg diákjai is bekapcsolódtak. A verseny központi témája az első világháború volt, ezen belül pedig öt témakör közül választhattak a diákok.

 

 

 hirdetes_810x300  

Diákok diákoknak a világháborúról – Rendhagyó történelemórát tartottak Nagymegyeren

 

A versenyre az iskolák történelemszakos tanárai dolgozták ki a témaköröket, ezzel együtt segítettek diákjaiknak a felkészülésben is.

 

Darnai Bálint, aki a verseny egyik szervezője és koordinátora volt, a Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy szoros volt a verseny, a diákok jól felkészültek és ötletesen mutatták be az egyes témákat.

 

Fotó: Darnai Bálint

 

A bátorkeszi iskola diákjai például kisegítőeszközként felhasználták a garamoroszkai hadimúzeum által rendelkezésükre bocsájtott tárgyakat is.

 

A verseny témái:

 

  • Raszputyin és a Romanov-család
  • Lenin és a kommunizmus kialakulása
  • az I. világháború fegyverei
  • az I. világháború nagy csatái
  • a szarajevói merénylet

 

A versenyt a nagymegyeri csapat – Ferenczi Viktória és Ollári Bianka – nyerte ‘Lenin és a kommunizmus kialakulása’ témájával.

 

Fotó: Darnai Bálint

 

A második helyen Horváth Norbert végzett Raszputyin és a Romanov-család témájának kidolgozásával és előadásával, aki bár a témát két társával együtt dolgozta ki, végül egészségügyi okok miatt egyedül mutatta be.

 

A harmadik helyen a bátorkeszi csapat – Csákvári Denis és Lukács Sándor végeztek.

 

Fotó: Darnai Bálint

 

A tavalyi győztek, Poroknovec Erik idén felkészítője tanácsára külön témával készült a versenyre. A diktátorokról tartott előadásával különdíjat nyert Nagymegyeren.

 

A nagymegyeri iskola vezetősége látva a diákok színvonalas előadását, úgy döntött, hogy minden résztvevőt jutalomban részesít.

 

Fotó: Darnai Bálint

 

A diákok felkészítésében és a zsűrizésben Rácz Kálmán (Bátorkeszi), Kilacsko Tímea (Hidaskürt), Balódi István (Hidaskürt), Kolek János (Nagymegyer), Huszár Lápsky Kata (Nagymegyer) vettek részt.

 

Fotó: Darnai Bálint

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.