Nyitókép forrása: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A Csicsói Önkéntes Tűzoltó Testület volt a házigazdája május 25-én a Komáromi járás tűzoltóversenyének. Az esemény érdekessége, hogy a csicsóiak, csupán nemrég újjá alakuló önkéntes tűzoltócsapata nem mérettette meg magát, de készséggel vállalta az esemény lebonyolításának feladatát.

 

A versenyen 16 felnőtt csapat vett részt, de az ifjabbak is összemérhették rátermettségüket tűztámadásban és stafétában is. A verseny szép környezetben, a helyi Gáspár Sámuel Alapiskola mögötti füves területen került megrendezésre, melyhez a szervezők köszönetet mondtak Kálnoky Alajos grófúrnak is, aki engedélyezte a tűzoltókocsik átjárását a kastélyparkon keresztül.

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

 hirdetes_300x300  

A felnőttek versenyén Ímely csapata győzedelmeskedett. A hatályos versenyszabályzat szerint az első helyezett jut tovább a megyei tűzoltóversenyre, Ímely azonban erről a jogáról lemondott, így a Komáromi járást a második helyen végző Szilas csapata képviselheti majd a június 8-án, Ipolyságon megrendezésre kerülő megyei versenyen.

 

Jövőre már Csicsó is részt vesz a megmérettetésen

 

Szép László, a helyi önkéntes tűzoltótestület elnöke portálunk kérdésére elmondta, hogy szervezetük tavaly alakult újjá az ő, valamint Vida Aranka (az egykori helyi tűzoltóparancsnok lánya) és Földes Csaba polgármester kezdeményezésére. Ekkor került átadásra a felújított tűzoltószertár is, amely már biztató alapnak bizonyult az ÖTT újraszerveződésére.

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Utoljára a nyolcvanas években volt Csicsón tűzoltóverseny, tehát viszonylag hosszú ideig szünetelt az önkéntes tűzoltók önszerveződése a községben, mely most új erőre kaphat.

 

Szép Lászlótól megtudtuk, hogy az idei járási versenyen még nem vettek részt, hiszen még csak a múlt héten készült el saját motoros vízszivattyújuk. Egyelőre szeretnék bővíteni a rendelkezésükre álló tűzoltóeszközöket, erre a célra a községtől 3000 eurós támogatást kapott az önkéntes testület.

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A helyi ÖTT elnöke a Körkép.sk kérdésére kifejtette, hogy azért is vállalták el az idei verseny megszervezésének feladatát, mert szerették volna felhívni a figyelmet, hogy Csicsón is újraszerveződtek az önkéntes tűzoltók. Jelenleg 28 tagot számlálnak, közülük 12-en részesültek alapkiképzésben – vagyis tűz esetén bizonyos korlátok között részt vehetnek az oltásban.

 

Erre már húsvéthétfőn lehetőségük is nyílt, mikor vélhetően egy még égő cigarettacsikk által keletkezett tűz indult terjedésnek a főút melletti nádas és erdős rész közelében. A helyiek sikeresen megfékezték a tűz terjedését, valamint el is oltották azt mire kiértek a hivatásos tűzoltók.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Körkép.sk/Komjáthy Lóránt
Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

További képeinkért kattints képgalériánkra!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!