A régió legnagyobb gyermek – és családi ünnepségét tartották Kamocsán. A rendezvény a nagy múlttal rendelkező Nagyszigeti Gyermeknapot követi.

 

 

Igazi programfergeteggel köszöntötték júniust az Érsekújvári járásban. Volt sétarepülés, gyermekjóga, traktorshow, játékos feladatok, de még sütivásár is. A gyermeknap alappilére egy ifjúsági focitorna volt, amelynek keretén belül húsz csapat mérkőzött meg egymással. Ennek megálmodói Ollé Tamás és Németh Béla. Ők műsorvezetőként tevékenykedtek a nap folyamán.

 

 hirdetes_300x300  

 

Táncból, kézműveskedésből, bemutatókból és kiállításokból sem volt hiány. Az érdeklődök megtekinthették többek között a rendőrök, a tűzoltók, vagy a katonai klub bemutatóját is. A gyermekek azt is kipróbálhatták, milyen egy várostrom, melyhez szalmavár állt a rendelkezésükre. Az érdeklődők íjászattal és a barantával is megismerkedhettek.

 

 

Június 1-jén, szombaton mindenfelé kacagás hallatszott Kamocsán. Sokan követték figyelemmel az erős emberek bemutatóját,vagy a sólymászatot. A színpadon eközben műsorok zajlottak, bohóc is szorakoztatta a jelenlévőket. Volt divatbemutató, és tánccsoportok is teret kaptak. A környezetvédelem jegyében a szervezők gondoskodtak arról is, hogy fesztiválpohárral csökkentsék a hulladékot.

 

 

A programok szervezésért a Kamocsa Község Önkormányzata és a Kamocsa Polgári Társulás volt felelős.

 

 

Lukács Imre szervező a programösszeállítással kapcsolatban a Körkép.sk-nak rámutatott arra, hogy a mai világban szinte „csak“ az anyagi háttér szab határt. Örömmel hangúlyozta és egyben kifejezte háláját, hogy Kamocsa a szervezés tekintetében szerencsésnek mondható, hiszen a gyermeknap megvalósításába a civil szervezetek, önkéntesek, magánszemélyek és vállalkozások egyaránt bekapcsolódtak.

 

 

A rendezvény sikeresnek bizonyult, sok gyermek arcán láttuk a mosolyt, ami annak a jele, hogy volt értelme megszervezni. A gyermeknap visszhangja nagyon jó, így mi, szervezők is elégedettek vagyunk” – fogalmazott Lukács Imre, aki már a jövő évi gyermeknap megünneplésere készül.

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Fotó: Den detí – Gyermeknap Kamoča/Kamocsa FB-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!