Nyitókép: webnoviny.sk

 

Változik a parkoláspolitika Komáromban. Módosul a parkolási díj és a parkolási időszak is, egyúttal növekszik a parkolóhelyek száma-

 

A hétvége továbbra is ingyenes marad

 

A város tájékoztatása szerint júliustól már csak délután 16.00 óráig kell fizetni a parkolásért, míg jelenleg 17.00 óráig díjköteles a parkolás. Hétvégén továbbra sem kell fizetni a parkolásért. A tarifa azonban drágul: az eddigi 40 eurócentről 50-re, illetve az eddigi 70 eurócentről 90-re.

 hirdetes_810x300  

 

 „A környező városokhoz képest a parkolási díj még mindíg alacsonyabb,“ érvel a városháza. Bővül egyúttal a parkolóhelyek száma is, a Kossuth-tér visszatér a díjköteles zónák közé.

 

Megszűnik egyúttal a városi hivatalnokok számára fenntartott ingyenes parkolóhely a belvárosban, a Tiszti Pavilonnal szemben, ezeket a helyeket innentől kezdve a lakosság használhatja. Az ingyenes parkolás 300 méterre a városközponttól, a Komáromi erődnél lesz kialakítva.

 

„Fontos cél az is, hogy a parkolási bevételeket további parkolóhelyek kialakítására használják fel a városban. Az ezt működtető Comorra Servis továbbra is folytatja a parkolóhelyek kijelölését, és az új közlekedési táblák kihelyezését,“

 

tájékoztatott a városi hivatal.

 

Komárom költségvetéséből idén 80 ezer euró van erre a feladatra szánva. További 80 ezer euróba kerül a lakóhelyek környéki új parkolóhelyek kialakítására, leginkább a tönkrement parkolóhelyek eltüntetésére, hogy az autósoknak ne kelljen a sárban parkolniuk.

 

A Comorra Servis egyúttal autóparkját is bővíti, melynek a téli és nyári

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!