Nyitókép: BSK

 

Ismét lehetőség nyílik olyan különleges személyeket jelölni a Samuel Zoch-díjra, akik hozzájárultak Pozsony megye társadalmi és gazdasági fejlődéséhez, illetve annak hazai és külföldi képviseléséhez.

 

Pozsony megye már 2003 óta osztja ki a Samuel Zoch-díjat, s ez idő alatt mintegy száz személyt tüntettek ki. A díjra 2019. augusztus 31-ig lehet jelölteket javasolni.

 

 hirdetes_810x300  

„Amennyiben ismer olyan személyt, akit rendkívülinek tart, illetve jelentős mértékben gazdagította a megyénket, esetleg valami kiemelkedőt alkotott az iskola, kultúra, sport vagy más tudományterület terén, akkor ne habozzon, és tudassa velünk“

 

– mondta Pozsony megye elnöke, Juraj Droba.

 

Pozsony megye minden évben egy ünnepélyes gálaest keretén belül adja át a Samuel Zoch-díjat, Pozsony megye díszpolgári oklevelét, illetve Pozsony megye elnökének emléklapját.

 

Kivételes esetekben a díjat külföldi polgárnak is oda lehet adományozni. A tavalyi évtől egy új kategóriában – A régió történelmi személyisége – is osztanak ki díjakat, amit a megye tavaly in memoriam Eugen Suchoň szlovák zeneszerzőnek ítélt oda.

 

A Pozsony megye által kiosztott díjakra a személyek mellett szervezeteket is lehet jelölni.

 

A jelölés mellé csatolni kell a díjra jelölt személy rövid életrajzát, illetve a sikereivel és az aktivitásaival kapcsolatos információkat.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!