Nyitókép: (Fotó: Kapusník Csaba)

 

Július 20-án az ipolysági Veterán Klub jóvoltából szokatlan motorduruzsolásra ébredhettek az Ipoly menti kisváros lakói. A IV. Nemzetközi Veterántalálkozóra érkező oldtimer csodák már a reggeli órákban a város Fő terén gyülekeztek, hogy majd együtt kezdhessék meg felvonulásukat a közeli Palástra.

 

Veteránautók a palásti Szent György téren. (Fotó: Péter József)

 

A Palócia végváraként emlegetett községben már népes tömeg várta, hogy részt vegyen az időutazáson. A jól ismert kelet-német Wartburg és Trabant modellek mellett további kelet- és nyugat-európai, illetve amerikai járműveket is megcsodálhattak az érdeklődők.

 

 hirdetes_400x285  
(Fotó: Kapusník Csaba)

 

A köznapi járművek és motorkerékpárok mellett régi csehszlovák rendőrautó, katonai járművek színesítették a felhozatalt, de egy Ikarusz busznak köszönhetően a tömegközlekedési eszközök is képviseltették magukat a találkozón.

 

Retro-kiállítás a Városházán. (Fotó: Kapusník Csaba)

 

A szervezők a palásti kitérő ideje alatt sem hagyták unatkozni az ipolysági közönséget, hiszen a Városháza színháztermében autómodell és makett kiállítás várta a régi járművek szerelmeseit. A kora délutáni órákban a járművek visszatértek Ipolyságra.

 

 

A múltbéli csodák mustráján a Hellagame Cover Rockband koncertezett, a rendezvény a járművek kiértékelésével és az ezt követő díjátadóval ért véget.

 

A cikk alján galéria nyílik!

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.