A község önkormányzata családbarát rendezvényre hívta az érdeklődőket. A július 27-i ünnepség Bajcsy Tivadar Emlékkupával (szerk. megjegy. Bajcsy Tivador a medvei focicsapat egykori edzője. Mindene volt a medvei csapat) kezdődött, majd a futballt kulturális műsorszámok követték.

 

Medve Község Önkormányzata nagyra értékelve a diákok kiváló tanulmányi eredményeit, a szombati programok keretén belül köszöntötte őket és gratulált nekik.

 

 

 hirdetes_300x300  

Kicsik-nagyok vígan körhintáztak, ugráltak, miközben a családok, baráti társaságok különböző finomságok elfogyasztása közben beszélgettek. A Medvei Fiatalok Klubja – MeFIK – palacsintával kedveskedett a jelenlévőknek.

 

 

Az ünnepi megnyitóban Kulacs László polgármester hangsúlyozta, hogy a helyi templombúcsúval egybekötött júliusvégi fesztivál a megnyugvás, a megbékélés és az újrakezdés ideje. Elmondta, hogy minden medvei polgár kiveszi részét a község építéséből, szépítéséből. Ünnepi beszédében örömhírt is közölt a jelenlévőkkel, miszerint Medve község egy műfüves pályával gazdagodik, amely az iskola udvarában lesz.

 

 

Kulacs László kiemelte:

 

„Itt és most, a falunapon emlékezünk múltunkra, őseinkre. Emlékezzünk meg azokról, akik Medvét alapították. Gondoljunk azokra, akik a legrosszabb időkben is itt maradtak és otthont teremtettek gyermekeinknek.”

 

Emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy házat, hazát kaptak, s hogy értékeljék örökségüket. Kijelentette, hogy a fesztivál a közös otthon ünnepi asztala.

 

 

A Medvei Szociális Otthon lakói kreativitásukkal gazdagították a programokat, gondosan elkészített portréikat kínálva eladásra. A július 27 – 28. között szervezett falunappal, sportnappal egybekötött Szent Anna napi búcsúra sokan látogattak ki és mindenki remekül szórakozott.

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.