Zajlik az útkarbantartás és útfelújítás Nagyszombat megyében. Mindez jól látható, érzékelhető a két csallóközi település összekötő részen is.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Alistál – Nyárasd közti III/1400-as útszakasz egy részét (egészen pontosan az alistáli vasútátjárótól Nyárasd Vasút utcájának végéig) felújították. Augusztus 15-én megkezdődött az említett út harmadik szakaszának felújítása is. A munkálatok miatt forgalomkorlátozás van érvényben.

 

 

 hirdetes_810x300  

Bacsó László, Nyárasd polgármestere és Nagyszombat Megye Önkormányzata mellett működő közlekedésügyi bizottságának elnöke a Körkép.sk-nak elmondta, hogy a megye közútkezelői/útkarbantartói tevékenysége több fázisra van osztva. Ebből érzékelhető jelenleg a Nyárasdot Alistállal összekötő III/1400-as útszakasz utolsó részének felújítása.

 

„Az útszakasz útburkolat-marását aszfaltozás követi. A munkálatok legkésőbb szeptember végéig tartanak.”

 

 

„A közlekedésügyi minisztérium III/1400-as út II/211. sz. úttá való átminősítéséről szóló határozata a munkálatok befejeztével hatályba lép. Ezáltal a kamionforgalomtól tehermentesítve lesz Nyárasd – Ekecs – Nagymegyer érintett szakasza. A felújítási munkálatok mellett, jelenleg már az erről szóló közúti jelzőtáblák is készülnek”

 

– mutatott rá a megyei képviselő a III/1400-as útszakasz másodosztályúra való átminősítésével kapcsolatban.

 

 

További útfelújítási munkálatok zajlanak a Dunaszerdahelyi járásban lévő II/572. sz. úton a „csütörtöki” körforgalomtól Szászig (ún. légi út) is. Erre Nagyszombat megye európai uniós forrásokat használ fel. Emellett további karbantartási munkálatok vannak a Galántai járásban.

 

 

Aki tehát teheti, jelenleg kerülje az Alistál – Nyárasd közti útszakaszt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!