Harcmincegy tűzoltószervezet vonult ki Keszölcés községbe, a járási tűzoltóversenyre. A megmérettetésen tűzoltást imitáló versenyszámban vettek részt a tűzoltók.

 

 

Nagy volt az izgalom a településen. A lelkes lánglovagok türelmetlenül várták, mikor jön el a perc, hogy a próbatételen részt vegyenek.

 

 hirdetes_810x300  

 

A tűzoltók a várakozási idő alatt versenyfeleik módszereit szemlézték. Kielemezték, ki miképp cselekszik, hogy egymástól tanulva jobbá váljanak.

 

 

Zalková Katka, a Keszölcési Önkéntes Tűzoltótestület pénztárosa a helyi megmérettetés ismérveiről így szólt: „A keszölcési tűzoltóverseny már tizennyolcadik alkalommal volt megtartva és tizenharmadik éve már a Nyugat-szlovákiai Tűzoltó Ligaverseny is egyben.”

 

Hozzátette: „Nálunk a pálya melletti fák hűsöt tartanak, így ha nagyon meleg van, a versenyzők még a kanálisban is megmártóznak, fürödnek.”

 

 

Mint elmondta, idén harmincegy csapat vett részt a versenyben. Tíz tűzoltócsapat nem futott ligát. A pénztárostól megtudtuk azt is, hogy a tűztámadás a tűzoltósport standard kategóriájaként íródott be a helyi verseny történetébe, és országosan elismert, ugyanis a verseny a Liga szabályai szerint zajlik.

 

 

Lázok Attila, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának titkára a Körkép.sk-nak elmondta, hogy a padányi önkéntes tűzoltó szervezet örömmel vesz részt tűzoltóversenyeken. Egyrészt az edzettség, a gyakorlat növelése, másrészt a csapatépítés szempontjából.

 

 

Az augusztus 3-i, szombati versenyt sikeresként értéli a szervezőség, hiszen problémamentesen lezajlott és tartalmas napot töltöttek együtt a jelenlévők, a tűzoltók.

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.