Augusztus 29 – én a Dunamente turisztikai szervezet Nyárzáró pikniket rendezett Komáromban a Holt – Vágon. A szabadnapnak és a ragyogó nyári időnek köszönhetően rengetegen kilátogattak az esemény színhelyére, mely egyébként is a térség egyik legkedveltebb, leglátogatottabb pihenőhelye.

 

A rendezvény szórakoztató jellegű volt, emellett egy igazi vásári forgatagnak is beillett. Fontos azonban, hogy főként a környékbeli kistermelők jelentek meg portékáikkal, hogy tovább népszerűsítsék a helyi termékeket. Lényegében ugyanazokkal az árusokkal találkozhatunk, akik már a júliusi Termelői piacon is bemutatkoztak a komáromi erőd Öregvárában.

 

A szervezők
Cheesio – házi sajtok

Házi készítésű száraz tészta

 hirdetes_400x285  
K. Pali saját készítésű karkötői

 

Találkozhattunk az AF Manufaktúra sárgabarackból, eperből, bogyós termésekből, zöld dióból készül lekvárjaival, szörpjeivel, F&K Pékség finom kalácsaival, a Plant-B nagyon egészséges, friss zöldségből és gyümölcsből készült smoothie-jeivel,  a Pemak, a Chocomaze, a Fodor Méhészet, a Tökmagmánia, a Falusi Házi-tészták, az Aranyosi Levendula, a Burning Angel Chili, a Green Plantation, a Cheesio, valamint Pajor Sándor méhész termékeivel.

 

Szemet gyönyörködtető munkákkal jelentek meg ismét a helyi kézművesek, mint a NoMini horgolt bábfigurái, a Gizka Kézműves Műhely fonott kosarai, Handmade Jewellery ifjú alkotójának csodaszép karkötői. Egyedi különlegességnek számítottak a Maja Planet környezettudatos csomagolókendői.

 

Generációk
Fehér Erzsébet gyöngyfűző művészi alkotásai
Fehér Erzsébet gyöngyfűző művészi alkotásai
Aranyosi levendula

 

Először jelent meg a piacon a Szilvia Alkotásai műhely, gobelin hatású gyöngy-képeivel és fonott kosaraival, valamint FEHÉRKE, vagyis Fehér Erzsébet művészi szintű, különösen szép gyöngyből fűzött ékszereivel. A felsoroltakon kívül még rengeteg más termék is kapható volt, például illatos szappanok, levendula termékek, natúr kozmetikumok. Nagy volt a választék, a keresgélésre – válogatásra délelőtt 9 órától egészen késő délutánig lehetőség kínálkozott.

 

De nemcsak piacolásból állott a Nyárzáró Piknik, számos egyéb kísérő program várta az érdeklődőket. Ismét jelen voltak a Fészek Családi Kör aktív képviselői, akik a babahordozók kapcsán nagyon jó tanácsokkal látták el a fiatal szülőket, valamint a Ringató – Süll Kingával. Sokféle készségfejlesztő alkotótevékenység várta a nagyobbacska gyerekeket is.

 

Tökmagmánia
Maja Planet
AF Manufaktúra
AF Manufaktúra
Gyermekfoglalkozások
Gyermekfoglalkozások

 

Külön szót érdemelnek a népi gyermekjátékok is, mint például a fa-körhinta, a hordó-lovaglás, amely a gyermekeket nagyon vonzotta, hiszen számukra mindez újdonságot és nagy élményt jelentett.

 

A napfényes nyári időben a fürdőzés, strandolás sem maradhatott el, hiszen a Holt – Vág kellemes vize ott kínálta magát. Sőt, már a pár napja megnyílott kölcsönző stégjéről vízi-biciklivel és csónakkal is kihajókázhattak az érdeklődők a tó vizére.

 

Népi gyermekjátékok

Szilvia alkotásai

 

A Dunamente turisztikai szervezet Nyárzáró piknikje a kiváló szervezésnek, a ragyogó időnek, és az augusztusvégi szabadnapnak köszönhetően kiválóan sikerült.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.