A 39. Hagyományos Csallóközi Vásárba is ellátogattak a korábbi traktoros tüntetésekről ismert, politikai pártot alapító gazdák. Épp a párt bejegyzéséhez szükséges aláírásgyűjtésük zajlott.

 

A megszólított emberek, látva fontos, az emberek mindennapjait érintő témáikat, és hogy valóban magyar és szlovák gazdák összefogva próbálnak tenni a régió és a vidék érdekében, szívesen váltottak velük néhány szót. Aláíársaikkal támogatva a Máme toho dosť! Elegünk van! nevet viselő párt bejegyzését. 

 

 

 hirdetes_810x300  

 

 

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a gazdák több, nem szokványos fogást is bevetettek a kampány során. Például, hogy ún, ekobillboardokon hirdetnek, melyek szalmabálákra erősített ponyvákból állnak.

 

Ez amellett, hogy költséghatékony, később az állatok számára is felhasználható. Sajnos nemrég érkezett a hír, hogy immár másodszor ismeretlen tettesen felgyújtották az egyik szalmakazlat, ahol mintegy 450 tonna, épp a billboardokra szánt szalmabála vált a tűz martalékává.

 

 

A rendőrség már vizsgálja az ügyet, az okozott kár 15 ezer euró.

 

A dán sertésfarmok és Csallóköz vízkészlete

 

A gazdák leginkább a hazai termékek fontosságára, a csallóközi talajvíz védelmére, vagy épp a dán sertéstelepek visszaszorítására hívják fel a figyelmet.

 

 

Aki szeretné aláírásával támogatni a gazdákat, az ezen a héten még megteheti. A párt bejegyzéséhez szükséges aláírási ív innen letölthető.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.