Komáromot a vizek városának is nevezik, hiszen a Duna és a Vág zárja közre, e két jelentős folyó rajzolja meg déli és keleti határait. Az általuk kialakított deltatorkolat igazi kirándulóhelynek számít.  A vízpartok számát növelik még a folyók holt ágai, valamint a különböző csatornák, kanálisok is.

 

A város lakóinak nagy örömére az utóbbi évtizedben a folyópartok több szakaszán kerékpárút is létesült, amelyekről már az előző őszön részletesen is szóltunk.

 

Kerékpáron az arany-őszbe Komárom környékén – Képekkel

 

 hirdetes_810x300  

Ebben az évben a hosszan elnyúló vénasszonyok nyara 25 fok körüli csúcshőmérsékleteivel rekordokat döntött, túlszárnyalva az előző ősz szintén kellemes időszakát.

 

 

Október utolsó hétvégéjén még mindig tartott a kellemes, szelídfényű nap langymelege, ami arra serkentette a városlakókat, hogy minél több időt töltsenek a természetben. A kerékpáros útszakaszok különösen ősszel csodálatos panorámát tárnak elénk, megéri tehát elindulni, (akár gyalogosan, vagy görkorin is) és gyönyörködni a természet varázslatos színeiben.

 

Ártéri erdő a Nagy-Duna mentén

 

Deltatorkolat, Vág – Duna

 

Igaz, bármelyik évszakban érdemes kilátogatni a folyópartok, az ártéri erdők sejtelmes világába, hiszen ezernyi szépségével mindig más arcát tárja elénk. Ám most, az ősz közepén a legpompásabb öltözékében csodálhatjuk meg a téli álmára készülő lomblevelű növényvilágot.  A Nagy-Duna partja, a Vág folyó és holt ága festői szépsége feltétlen felüdülést biztosít a természet rajongóinak.

 

Holt-Vág

 

Kajakosok – a jövő bajnokai

 

A meteorológiai előrejelzések alapján nemsokára búcsút inthetünk a kellemes időnek, érdemes tehát kihasználni minden pillanatot, hogy feltöltődjünk a nap éltető sugaraival.

 

Vág folyó
Vág folyó

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.