A mai világban egyre inkább terjed a tudatmódosító szerek használata. Ennek megakadályozása érdekében drogpevenciós napokat rendeztek Illésházán. A rendezvény a helyi alapiskola felső tagozatos diákjait szólította meg.

 

„Napjainkban nagyon fontos hangsúlyt fektetni a megelőzésre, hiszen gyermekeinkre nagyon sok veszély leselkedik az életben.” Vallja, hogy könnyű azt mondani: Mondj nemet a drogokra! „De emellet fontos választ adni a diákoknak arra a kérdésre, hogy miért is kellene nemet mondani. A leglényegesebb, hogy a tanulókban tudatosuljanak a tények, hogy értékeket gyűjtsenek, méghozzá olyan értékeket, melyekre támaszkodhatnak, akkor amikor bajban vannak” – hangsúlyozta Klőr Levente.

 

A pedagógus cselekszik is gyakorlatorientált módon, bevezetve az oktatásba a gyakorlatot is. Láttatja az adott dolgot a tanulókkal, miközben interaktív előadásokkal kelti fel a figyelmet és játékos módon próbálja közelebbé hozni a kijelölt témát.

 

 hirdetes_400x285  

 

Köztudott, hogy a drog méreg, ami nemcsak testünket, lelkünket mérgezi, hanem kapcsolatainkat is.

 

„Mindenki saját maga hozza meg a végső döntést. Legyen az bármilyen téma. Jó döntést viszont akkor lehet hozni, ha az emberben van tartás, erős akarat és vannak értékek a képzeletbeli tarsolyában”

 

– összegezte a befolyásoló tényezőket.

 

Többek között ezen gondolatok hangoztak el a Prevenciós napokon az iskola tanára, Klőr Levente, prevenciós koordinátor előadásában. Az ismertető előadás alapját Az igazság a drogokról program képezte. A diákok rövid prevenciós filmeket is megtekinthettek az előadás keretében.

 

A második prevenciós napon Márk Tibor, az Árral szemben a jövőért alapítvány vezetője volt az iskola vendége, aki személyes példáján keresztül mondta el a diákoknak, hogy nem éri meg a drogokkal kapcsolatba kerülni.

 

 

A rendezvény utolsó napján Gáspár Károly látogatott el az oktatási intézménybe. A zárónapon olyan édesapaként volt jelen, aki elvesztette 21 éves fiát kábítószer túladagolásban és az életét szenteli annak, hogy felhívja a diákok és a szülők figyelmét arra, hogy milyen veszélyei vannak a kábítószereknek, ahonnan sokszor nincs visszaút. Zárásképpen a diákok megtekintették a Karesz végakarata című filmet.

 

„Nagyon sikeres három napot tudhatunk magunk mögött, hiszen a rendezvény népszerű volt a diákok körében. Úgy vélem, ha már csak egy diák elgondolkodik a témáról, már megérte megszervezni.” Hozzátette, köszönettel tartozik Gyurkovics Árpádnak, az iskola igazgatójának, hiszen ő tette lehetővé a program megszervezését.

 

Laky Erzsébet

Fotó: Klőr Levente

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!