Növekszik az érdeklődés a gútai Déli Zóna iránt. A város tavaszra ígéri a közművesítését, hogy beindulhasson az építkezés - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Régió

Növekszik az érdeklődés a gútai Déli Zóna iránt. A város tavaszra ígéri a közművesítését, hogy beindulhasson az építkezés

Hogy a telkek iránti érdeklődés megugrott, az a városi képviselőtestület legutóbbi, decemberi ülésén is megmutatkozott.

Szeptemberi cikkünkben aprólékosan bemutattuk a gútai Déli Zóna körüli bonyodalmakat, melyek jelenleg még gátolják, hogy ott a város egyik attraktív, fiatal családoknak otthont adó lakóparkja jöhessen létre.

 

Tavasszal végre beindulhat az élet a gútai Déli Zónában. A polgármester szerint megkezdődhet az építkezés

 

Horváth Árpád, Gúta polgármestere érdeklődésünkre akkor elmondta, hogy ez év november végével oldódhat meg a legfőbb probléma, amit a helyi trafóállomás kialakítása jelenti. Így végre bevezethetik az áramot a területre, befejezve ezzel az évek óta húzódó közművesítést. Az ottani telkek termőföld helyett így már építkezési telkekként kerülhetnek értékesítésre, lehetővé téve az építkezések megkezdését.

SJE Nyílt nap

 

Hogy a telkek iránti érdeklődés megugrott, az a városi képviselőtestület legutóbbi, decemberi ülésén is megmutatkozott. A jelenlegi telektulajdonosok mellett ma már további érdeklődők is fontolgatják a Déli Zónában való építkezést. Köztük Forró Tibor városi képviselő is, aki a múlt heti testületi ülésen tájékoztatást is kért a város részéről a terület aktuális helyzetéről.

 

Bagin Tamás telektulajdonos a Déli Zónával kapcsolatos problémákat magyarázza a Körképnek még szeptemberben. Kép: Körkép.sk

 

Horváth Árpád polgármester ígéretet tett arra, hogy a januári testületi ülésre átfogó jelentés készül a témában. A gútaiak így végre nem csak az ígéret szintjén, hanem írásban is egyértelmű tájékoztatást kaphatnak arról, mi is történt szeptember óta, és mikor kezdődhet meg az építkezés a Déli Zónában.

 

Halász Béla városi képviselő, a város építésügyi, területtervezési és városfejlesztési komissziójának elnöke megerősítette, hogy a 2015-ös állapotokhoz képest elmozdulás történt, és ma már reális ambícióval indul, aki az ott kialakított telkek közül választ magának jövőbeli otthonnak valót.

 

A témával a későbbiekben még foglalkozunk.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket