Régió

Borbás Marcsi hazaért

Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorának utolsó adását a Barkóság négy községében forgatták.

Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorát a Duna TV-n talán minden vidéki ember ismeri. Hosszú éveken keresztül hozta az ismereteket a magyar ember konyhájáról és konyháján keresztül az emberek mindennapi életéről. Sokan kiáltották önkéntelenül az adások alatt: „Ezek meg mi vagyunk”. Sokan kiáltották szakértő módon: „Mi is így csináljuk!”, vagy „Nem így kell!”.

 

Nos, Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsora az utolsó adáshoz érkezett.

 

Így gondolták el a televíziós szerkesztők. Sebaj. Majd jön más, jobb műsor. Hogy hogyan is vélekedik maga Borbás Marcsi a lefutott műsorról, azt idézzük föl a Facebook-bejegyzésén keresztül:

 

„A Gasztroangyal a mai, szombati epizóddal egyelőre elbúcsúzik, de előtte még egy igazán különleges helyre utazunk ebben az adásban, a Barkóságba. Ez a forgatás csodálatos meglepetéseket tartogatott számomra, még magam sem tudtam, micsoda felfedezést teszek majd régi barátom, Ladóczki Vili jóvoltából. Kísérjetek el erre az utazásra a Duna TV-n!”

 

Az adást a Barkóság négy községében forgatták.

 

Egyházasbáston Ladóczki Vili néprajzgyűjtő múzeumában „mónárkalácsot” sütöttek és húsgombócos káposztát főztek. Az adás egyben bemutatta a múzeum láthatóan gazdag anyagát, amelyet a gyűjtő hosszú éveken keresztül gyűjtött össze elhanyagolt padlásokon, pincékben.

 

 

 

Ajnácskőn a vár alatt mázas puszedlit és csipetkés levest készítettek az asszonyok. A felvétel kedves, megható epizódja volt, amikor egy kislány gitárkísérettel elénekelt egy Pósa Lajos szerzeményt. Érdekességként Marcsi megkóstolhatta az itt termett bort is, amelyet „cseviccével”, egy földből feltörő szén-dioxidos gyógyvízzel kevertek neki.

 

 

Jeszte községben valódi, nedvdús mákos csíkot kóstolhattak, míg Détérben barkó káposztalevest készítettek, dúsan hússal és gombával.

 

Idézzük föl talán, hogy mi is okozott a műsorvezetőnek „csodálatos meglepetéseket”. Utolsó műsorát a Barkóság felvidéki részén forgatta. Détér községben megtalálta a Borbások őseit, rátalált a saját felmenőire is. Mivel pedig Détér község a felvidéki Barkóság központja, Marcsi megtudta, hogy ő tulajdonképpen barkó. Meg is hatódott, amikor megajándékozták a Borbások címerével.

 

 

Borbás Marcsi hazaért!

 

A Gasztroangyal Bakróságot bemutató adása megtekinthető itt.

 

Mede Géza

Képek forrása: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 95 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Jutka néni
2019. dec. 29. 23:36

Nagyon szeretem ezt a műsort. Régi háziasszony vagyok, de sokat tanulok belőle. Csodálom azt szakmai felkészültséget amit témához párosít. Gyűjtöm a recepteket, ötleteket. Marcsi rendkívül kedves, közvetlen egyéniség.

Sejben Sándorné
2019. dec. 30. 08:44

Borbás Marcsi ne hagyd abba mert csodálatos a műsor és remek ötleteket szolgáltál !!! Köszönjük szépen !!! Sejbenné Franciska

Dr.Raskai Izabella
2019. dec. 30. 20:48

Nagyon sajnálom hogy vége ennek a kedves müsornak .Remélem sikerül hogy légyen folytatása.Hasznos volt fiatalnak és idösnek.Sikeres újrakezdést kívánok.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket