Marianna
  • HUF: 367.39
  • USD: 1.17
  • 10 °C
  • 13 °C
politika

Felháborodást okozott az új autóbusz menetrend a Dunaszerdahelyi járásban

Számonkérték a megyei képviselőket

Tarthatatlan állapotokat okozott a megváltozott autóbusz menetrend a Csallóközből Pozsony felé és vissza utazók számára.

 

Nagyszombat Megye Önkormányzata az év végén is kikérte az utasok véleményét az új autóbusz menetrenddel kapcsolatban. Többen ezt örömmel ki is használták. Voltak azonban önkormányzatok, amelyek a megyei felhívást nem továbbították a lakosok felé, így több település utasainak meglátásai be sem érkeztek.

 

A helyközi járatokat biztosító Szlovák Autóbuszközlekedési Vállalat – dunaszerdahelyi, Rt. (SAD DS, a. s.) a beérkezett javaslatok alapján december 15-től változásokat eszközölt a menetrendben.

 

A bomba ekkor robbant. Több szülő ugyanis aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy gyermekeik számára gondot okoz az iskolába való eljutás. Véleményük szerint ugyanis a buszokjáratok nem voltak összhangban a tanítás időtartamával.

 

December 15-e után kibújt a szög a zsákból. A reggelente Bősről induló autóbuszok nagyon hamar megteltek, így például a nagyszarvai utasoknak állva kellett utazniuk. Nem beszélve a késésekről, melyek a közösségi oldalon közzétett több tucat panasz szerint a 20-25 percet is elérték, például Bacsfa felé.

 

Az utasok felháborodásukban a legutóbbi választásokon bizalmat kapott megyei képviselők segítségét kérték, egyben nyomásgyakorlásként a konkurens párt által delegált Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert (MOST-HÍD) is megszólították. Mint ismert, a Dunaszerdahelyi járásból megyei mandátumot szerzett 8 megyei képviselőből mind MKP-s, köztük maga a pártelnök, Menyhárt József is.

 

Forrás: Facebook

 

Válasz ugyan a megyei képviselőktől nem érkezett, Berényi József (MKP) Nagyszombat megye alelnöke azonban néhány nap múlva megoldást ígért. Az új évtől így gyorsan újabb változásokat léptettek életbe a menetrendben.

 

Tanulság?

 

A fenti példa is jól illusztrálja, hogy érdemes a meglátásoknak, nemtetszéseknek hangot adni. Még jobb, ha arra nyilvánosan kerül sor, a havonta több száz eurós juttatásban részesülő megyei képviselőknek címezve.

 

Megéri az MKP politikusának lenni. Ennyit keresett egy év alatt Menyhárt József és a többiek

 

További tanulságként szolgál a megye számára az is, hogy nem elég a polgármestereken keresztül begyűjteni a lakosok véleményét, hiszen láthatóan többen ezt elmulasztották. A megye nem használta ki a felvidéki magyar sajtó szolgáltatásait sem, pedig az érintett utasok és a megyei lakosság onnan értesül.

 

Az új menetrend, mely ITT érhető el, remélhetőleg orvosolja a problémát. Hogy sikerült-e megnyugtató megoldást találni a problémára, az január második hetében, az iskolai tanítások megkezdésével kiderül.

 

A Szlovák Autóbuszközlekedési Vállalat – dunaszerdahelyi, Rt. (SAD DS, a. s.) a 2007. december 31-i 122/2008/SHS sz. keretszerződés értelmében biztosít helyközi járatokat Nagyszombat megye megbízásából.

 

Körkép.sk
Nyitókép: sadds.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

mayerklara
2020. jan. 02. 20:28

Sarosfan lakom autobusz jaratot kivettek ,mindegyiket amivel korzeti orvoshoz Szarvara el lehetett jutni idos ,beteg emberek, igen el lehet jutni Bacsfara ott attszalni varakozni a Bosi autobuszra Keszolces aztan Szarva vissza ugyan ez a tortura .Harom falut erinti ez bonyolult utazas a korzeti orvoshoz valo eljutast .21-dik szazadban elunk a vilag fejlodik mi meg vissza hat ez nem jo dolog.SAD-vezetosege megnezhetne a lehetoseget hogy mit lehetne tenni megkoszonnem ha ez a hozza szolasomra valaki reagalna

Sárköziová Renáta
2020. jan. 02. 21:19

Mihályfán lakom és szintén utazom heti 5ször a Légi Vitalita kórházban dolgozom.Felháboríttó,hogy minden járatot törölnek ami az embert eljutassa és haza hozza este!6-6 ig dolgozom kerdem én,hogy jussak be pl.szombaton mikor 4:20 kor es 7:12 kor megy reggel busz?Hogy jussuak haza,ha a 18:03 mas buszokat kivették karácsonytól?Nem minden ember engedheti meg magánák,hogy autóval járjon így igazán tehetnének legalább annyit,hogy belátasra vannak azokra akik utaznak.Ez az én véleményem ugyanis sokan pihennek mi akik az egészségügyben dolgozunk még máig is dolgozunk,nálunk így telt a karácsony és az Uj év is.Köszönöm aki ezt olvasta

Sárköziová Renáta
2020. jan. 02. 21:26

Mihályfán lakom és szintén utazom heti 5ször a Légi Vitalita kórházban dolgozom.Felháboríttó,hogy minden járatot törölnek ami az embert eljutassa és haza hozza este!6-6 ig dolgozom kérdem én,hogy jussak be pl.szombaton mikor 4:20 kor es 7:12 kor megy reggel busz?Hogy jussak haza,ha a 18:03 mas buszokat kivették karácsonytól?Nem minden ember engedheti meg magánák,hogy autóval járjon így igazán tehetnének legalább annyit,hogy belátasra vannak azokra akik utaznak.Ez az én véleményem ugyanis sokan pihennek mi akik az egészségügyben dolgozunk még máig is dolgozunk,nálunk így telt a karácsony és az Uj év is.Köszönöm aki ezt olvasta

szabo béla
2020. jan. 06. 09:28

nálunk Ekecs - Nyarasd már kb 20 éve este 6-tol reggel 5 ig meghalva hétvégén meg semmi nap kozben se ha nincs jármu eláshatod magad

Kiss Zsuzsa
2020. jan. 12. 18:45

Vezekenyrol se jarnak buszok, pedig igeny lenne ra. Hetvegerol ne is beszeljunk

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket