Emese, Sarolta
  • HUF: 353.28
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 32 °C
Gazdaság

Kritikus a helyzet az autóbusz-közlekedési terén Besztercebánya megyében. Szombattól 5 járás 100 járata állhat le

19:00 órától a kerület biztonsági tanácsa is foglalkozik az aktuális helyzettel

Friss információk délelőtti cikkünkhöz:

 

Autóbusz-közlekedési káosz Besztercebánya megyében

Hirdetés(x)

 

Információink szerint a tárgyaló feleknek ma nem sikerült megegyezésre jutniuk a településközi autóbusz-közlekedés biztosításában. A megye vezetése aggasztónak ítéli meg a helyzetet és a következő intézkedéseket hozta:

 

  1.  Azonnali hatályú végzés kiadására kérte a bíróságot, miszerint a szolgáltató vállalat tartózkodjon minden olyan tevékenységtől, mellyel veszélyeztetné a nyilvános autóbusz-közlekedést és tartsa be a menetrendet és egyéb szükséges kötelezettségeit

 

  1. 19:00 órára összehívta a kerület biztonsági tanácsát, amely foglalkozik az aktuális helyzettel

 

  1. szombaton reggel ellenőröket küld ki a helyzet felmérésére és a szolgáltatás beszüntetésének megállapítása esetében közlekedés-rendészeti eszközökkel kívánja védeni a lakosság érdekeit

 

  1. A kormány együttműködését kérte az ügyben, tekintettel arra, hogy a SAD Zvolen részvényeinek mintegy 40%-át az állam birtokolja.

 

Hirdetés(x)

 

A Zólyomi Autóbusz-közlekedési Vállalat többek között a Nagykürtösi, Korponai, Zólyomi, Selmecbányai, Breznóbányai és a Besztercebányai járásban biztosítja a városközi járatok üzemeltetését. Százhúsz vonalon mintegy száz járat leállítását tervezik.

 

Ide tartozik, hogy a megye polgármesterei felszólították a megye és a szolgáltató vezetését, hogy a lakosság érdekében sürgősen egyezzenek meg.

 

Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket