Nyitókép: Körkép.sk

 

Mint arról korábban beszámoltunk, január 2-án a Nyárasd – Alistál közötti harmadosztályú útszakaszt (III/1400) átminősítették másodosztályúvá – II/211. sz. úttá. Ennek értelmében a nagy teherforgalmat részben csökkentették a Nagymegyer – Ekecs – Nyárasd közötti úton.

 

Jó hír, tehermentesítés: Átminősítették az Alistál – Nyárasd közötti útszakaszt

 

Időközben azonban több megkeresés is érkezett hírportálunkhoz, miszerint az ekecsiek ugyanannyi kamiont érzékelnek a község érintett szakaszán, mint eddig. Ennek azonban megvan az oka.

 hirdetes_300x300  

 

Utánajárva a témának arról tudunk beszámolni olvasóinknak, hogy Ekecsen, illetve az említett útszakaszon azért érzékelhető továbbra is kamionforgalom, mert az adott járműveknek vagy ott található az úticéljuk illetve kiindulási pontjuk, vagy a sofőrök megszokásból vezetnek arra.

 

Nyárasdon keresztül is maradt azért áthaladó kamion, de jóval kevesebb mint korábban. Kép: Körkép.sk

 

Információink szerint a változás betartását gyakran ellenőrzik a rendőrök is, a szabályszegés pedig büntetést von maga után.

 

Az útátminősítés értelmében Nagymegyer – Ekecs – Nyárasd között ugyanis egyes kivételes eseteken kívül tilos a kamionos tranzitforgalom.

 

„Ha a kamionoknak nem az említett útszakaszon van az úticéljuk vagy a kiindulási pontjuk, akkor a törvény értelmében azon az úton nem haladhatnak át”

 

– erősítette meg a Körkép.sk-nak Bacsó László Nyárasd polgármestere, és a Nagyszombat Megye Önkormányzata mellett működő közlekedésügyi bizottságának elnöke.

 

A megyei képviselő szerint ugyan jelentősen csökkent a kamionforgalom az említett útszakaszon, de nagyon fontos az is, hogy a sofőrök ne megszokásból és az olykor nem aktualizált GPS navigáció szerint közeledjenek, hanem figyeljék az útjelző táblákat.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.