A 2020-as évi országgyűlési választások hajrájában vagyunk, egy hét van még hátra a választásokig. A Magyar Közösségi Összefogás választási párt szombaton tartott kampányzáró rendezvényt Rimaszombatban. 

 

A rendezvény szép, kellemes időben zajlott a város főterén. A nagyszámú közönség a Legend együttes mulatós dalait, majd Kökény Attila előadását hallgathatta meg.

 

A képviselőjelöltek a két zenei előadás között mutatkoztak be a szabadtéri színpadon. A közönséghez Menyhárt József az MKP, Mózes Szabolcs az Összefogás és Simon Zsolt a Magyar Fórum elnöke szólt.

 

 hirdetes_810x300  

 

A beszédek sorát Bárdos Gyula, a Magyar Közösségi Összefogás 150 tagú választási listájának vezetője zárta. A felszólalók hangsúlyozták a választások fontosságát, sorsdöntő voltát. Kérték a jelenlévőket, hogy menjenek el szavazni jövő szombaton. Mint elmondták, ezen fog múlni, hogy lesz-e magyar parlamenti képviselet az elkövetkező választási időszakban.

 

A Körkép megkérdezte Bárdos Gyulát, hogy van-e elképzelésük arra az esetre, amennyiben mindkét párt bejut a parlamentbe? Bárdos Gyula elmondta, hogy ezt nehezen tudja elképzelni, de amennyiben megtörténik, nem fog nekik gondot okozni az együttműködés. Sőt, talán még örülnének is neki, mert ez sok mindent megoldana a szlovákiai magyar térfélen.

 

 

 

Bárdos Gyulát arról is faggattuk, hogy tetszik neki Rimaszombat városa.

 

„Hál´ istennek gyakran jövök Rimaszombatba. El kell mondanom, hogy az utóbbi időben gyakran akad meg a szemem a város szépségein. Rimaszombat sokat fejlődött, gyönyörű város lett, csak dicsérni tudom.”

 

Csáky Pált arról kérdeztük, hogy hogyan látja az MKÖ esélyeit?

 

„Amennyiben reálisan, valósan akarom megfogalmazni, el kell mondanom, hogy a helyzet bizony nem egyértelmű. 2016-ban bíztunk, de nem sikerült a bejutás. A múlt évben az EU-s választásokon az utolsó percig úgy éreztem, hogy sikerül elérnünk az öt százalékot, nem jött össze. Úgy látom, hogy a mostani választás több embert érdekel, mint a 2016-os, viszont az előbbiekre való tekintettel már óvatos vagyok. Csak arra tudok biztatni minden magyar embert, menjen el szavazni. Nagyon örülnék neki, ha az MKÖ bejutna a parlamentbe. Kell a magyaroknak a képviselet.”

 

 

Az MKÖ kampányzárója ezután a második résszel folytatódott a Városi Művelődési Központ színháztermében, összekötve a Gömör-Nógrád Szépe szépségverseny döntőjével.

 

A jelöltek bemutatkozásán és a szépségversenyen kívül a közönség Dér Heni énekesnő fellépésén szórakozhatott. A rendezők a belépő teljes összegét jótékonysági célra ajánlották fel.

 

Mede Géza

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.