Az utcákon jóval kisebb a mozgás, mint máskor. Hét eleje lévén többen is megfordultak az üzletekben. A postánál kint sorakoztak. Mindenki szájmaszkban, több személyen kesztyűt is látni, de kevesebben, mint Dunaszerdahelyen. A legújabb tanács szerint szemüveg is kellene. Ezt még itt sem alkalmazzák. Az emberek láthatóan tudatosítják, hogy az ajtón kopogtat a veszély és nagyon közel van…

 

A Körkép.sk helyzetjelentése Gútáról.

 

 

 hirdetes_810x300  

A templom vasárnap nem hivogatta a híveket szentmisére. A kertben mindössze az ibolyák járták az ünnepi táncot, más mozgás nem volt…

 

 

Az utcákat járva tapasztalható, hogy az átlagosnál kisebb a forgalom. Néhányan üzletbe, gyógyszertárba kerekeznek. Vannak, akik kutyasétáltatással töltik az időt. Az újságárusnál egy hölgy vásárolt, néhány szót váltott az árussal és továbbállt.

 

 

A védelmi intézkedéseknek köszönhetően a kellemetlen idő ellenére a Szlovák Posta gútai kirendeltségének ügyfelei az utcán várakoznak sorukra.

 

 

Az üzletekben a délelőtti óra ellenére többen vannak. Tisztelettudóan tartják egymástól a távolságot. Megrakott bevásárlókosarak, ütemes vásárlás. „Sietek, porszem, nehogy elkapjak valamit.” – mondja az egyik vásárló a telefonba ahogy elköszön, majd folytatja a dolgát.

 

 

Tapasztalható néhány üres polc. Ám ezek nem a készlet elfogyását jelentik, hanem hogy az árufeltöltők nem érkeznek a kirakodással,  bár az elárusítók szorgalmasan dolgoznak.

 

 

„Nálunk nem érzékelhető annyira a pánik. Tudjuk, hogy baj van, így elővigyázatosak vagyunk” – mondja érdeklődésünkre az egyik vásárló.

 

 

Liszt, rizs, tej, ásványvizek, mindenből van elég. Sőt, Gútán még élesztő is! A viszonylag jó árban lévő banán, alma ugyan elfogytak, de a tésztáknál várható a készlet feltöltése.

 

 

„Mindig több napra elegendő élelmet, hozzávalókat vásárolunk” – fogalmaz válogatás közben egy idősebb asszony érdeklődésünkre.

 

 

Látható, hogy a konzervételeket is felvásárolták és átmenetileg hiány van a tisztítószerekből. De ez akár a kedvezményes árnak is betudható. Némelyik üzletben ki van jelölve, milyen távolságra várakozzanak egymástól a fizetés során.

 

 

A héten az oktatási-nevelési intézmények és a játszóterek körül is csend honol.

 

 

Délidőt írunk, s alig van forgalom a városban. Ez ritka. Az éttermeknél, melyek ebédet adnak ki, nincs nagy jövés-menés. Némelyik szórakoztató hely, ételbár zárva tart.

 

 

A játszóterek lezárva. Nem is látni gyermeket az utcán. A gútaiak tudatosítják, hogy közel a veszély…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.